Hlavní obsah

Baník zahájil přípravu bez Baroše, po zranění už trénuje Svěrkoš

Ostrava

Bez Milana Baroše zahájili fotbalisté Baníku Ostrava v neděli jako první z týmů nejvyšší soutěže přípravu na příští sezónu. Nový trenér Martin Svědík přivítal v sobotu na úvodním tréninku 21 hráčů, žádná posila se ve čtrnáctém mužstvu minulého ročníku první ligy neobjevila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Baník Ostrava zahájil přípravu na nový ligový ročník bez Milana Baroše, který stále nemá jasno o své budoucnosti.

Článek

"V současné době o posilách jednáme, do přípravy by se mohly zapojit během příštího týdne. Máme vytypováno šest až sedm hráčů," uvedl sportovní manažer Baníku Radek Slončík na klubovém webu.

"Milan řeší svou budoucnost. Těžko říct, jestli v Baníku zůstane. To záleží na něm," řekl na adresu Baroše, který klub posílil v jarní části sezóny po odchodu z Galatasaraye Istanbul.

Do tréninku se zapojil jiný bývalý reprezentační útočník Václav Svěrkoš, jenž se zotavuje z těžkého zranění kolena. "Ale šance, že Venca stihne začátek ligy, je minimální," prohlásil Svědík.

V Baníku už nebude pokračovat útočník Petr Soukup, kterému skončilo hostování. Klub má zájem o dvaadvacetiletého záložníka Marka Šichora z třetiligového Zábřehu. "Měl by se zapojit do přípravy. V zimě jsme ho testovali a jevil se velmi dobře. Bohužel si tehdy natrhl sval," řekl Slončík.

Na dovolené ještě jsou Antonín Fantiš a Patrizio Stronati, kteří po lize plnili reprezentační povinnosti. Na marodce je Petr Mach.

"Chceme mužstvo co nejlépe poznat, proto jsme začali tak brzy. Letní příprava je krátká, čas hraje proti nám. Musíme se s tím vyrovnat," řekl Svědík, který přišel do Baníku z druholigových Pardubic.

Reklama

Související témata: