Hlavní obsah

Jsem čistý, prohlásil po testech kouč Straka

PRAHA

Bývalý trenér fotbalové Sparty František Straka nikdy nebral omamné látky. Zopakoval to v pátek odpoledne pro Rádio Impuls. Straka uvedl, že se podrobil testu vlasů. Jeho výsledky vyloučily užívání omamných a psychotropních látek. Nyní se kouč chce zaměřit na to, aby bylo jeho jméno kompletně očištěno.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka se může radovat, test na omamné látky byl negativní - ilustrační foto.

Článek

František Straka uvedl, že test podstoupil před deseti dny. "Ke dni 18. ledna byl vypracován znalecký posudek s jednoznačným závěrem, že jsem nikdy nebral omamné látky," uvedl Straka v rozhovoru. Test podnikl v Ústavu soudního lékařství a toxikologie v Praze 2. Média mu přítomna nebyla, vše se ale odehrálo za přítomnosti zástupce policie.

Kdy se František Straka vrátí ke špičkovému fotbalu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Test jsem podstoupil u docentky Marie Balíkové, která mi pod dozorem k vyhodnocení odebrala čtyři prameny vlasů," uvedl Straka. Soudní znalkyně však novinářům řekla, že nesmí k případu podávat žádné informace. Případem se zabývá i policie, ale do skončení vyšetřování obvykle rovněž o ničem neinformuje.

Oblíbenec sparťanských fanoušků se dále nechal slyšet, že nyní ještě zintenzivní boj za očištění svého jména. "Postarám se soudní cestou, aby mé jméno bylo úplně očištěno. Nejde mi o peníze, ale o zadostiučinění," upozorňuje trenér, který po zveřejnění informace o užívaní kokainu v MfDnes uvedl, že tento deník zažaluje.

Bude žádat omluvu a finanční kompenzaci

"Rozhodně budu žádat tiskovou omluvu a také finanční kompenzaci," potvrdil Straka v rozhovoru s ČTK. "Ale o podrobnostech je zatím předčasné mluvit, všechno má v rukou právník a budeme to ještě pečlivě konzultovat. Ale těm frajerům, co si hrají na novináře a vytáhli na mě tohle svinstvo, to určitě jen tak neprojde," vzkázal odhodlaně šestačtyřicetiletý kouč.

"Podobná věc se už nikdy nesmí opakovat, měsíc jsem s tímhle svinstvem bojoval. Stálo mě to hodně sil, které teď potřebuju nabrat," připomněl Straka. "Byla to rána. To, co jsem podstoupil, bylo nelidské. Nikdo si neumí představit, co si musela vytrpět moje rodina," pokračoval v emotivní výpovědi někdejší československý reprezentant.

Nikdy o sobě nezapochyboval

Tvrdí, že o své pravdě nikdy ani na vteřinu nezapochyboval. "Věděl jsem, že jsem nic takového nikdy neudělal, a jsem nesmírně rád, jak to nakonec dopadlo. Ale na druhou stranu se stejně pořád cítím být poškozený, tohle všechno jsem si rozhodně nezasloužil," uvažoval Straka.

O své nejbližší budoucnosti má František Straka také jasno. "Odjedu do Anglie a Německa, kde budu provádět stáže a pronikat do tamního dění. A když přijde nějaká dobrá nabídka, budu se jí zabírat," uzavřel Straka. První nabídku z Wuppertalu, kde dřív hrál i trénoval, už prý má na stole.

Reklama