Hlavní obsah

Ve Slavii skončil Skácel, na lavičce ligového áčka už nebude ani Čaroděj Vaniak

Praha

U ligového týmu pražské Slavie skončil trenér gólmanů Martin Vaniak, kterého v novém Petroušově realizačním týmu nahradí Juraj Šimurka. Tím jsou rošády na červenobílé lavičce završeny - velet jí bude staronový kouč Michal Petrouš, jenž bude mít pod sebou asistenty Ivo Knoflíčka a Juraje Šimurku, novým kondičním trenérem se pak stal Pavel Čvančara. V Edenu skončil záložník Rudolf Skácel, jemuž vyprší smlouva a Slavia mu nenabídla její prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Skácel červenobílý dres vysvlékl, protože ve Slavii skončil.

Článek

„V realizačním týmu, který dokončil uplynulou sezónu, jsem byl jediným držitelem profilicence, takže jsme museli řešit, jak splnit předpisy fotbalové asociace. Proto přichází Juraj Šimurka, který ji vlastní. Bude mým druhým asistentem a zároveň bude mít v kompetenci brankáře," vysvětlil rošádu a příchod někdejšího slávistického brankáře trenér Petrouš.

Šimurka se vrátil z Arábie

Šimurka, který po skončení hráčské kariéry působil jako trenér ve Spartě Krč, v Xaverově, Žilině a Hradci Králové, odešel spolu s Karlem Jarolímem v roce 2011 do Saudské Arábie, kde měl v týmu Al Ahlí Džidda na starosti brankáře. Nyní se vrací do Edenu, kde chytal šest dlouhých let.

Brankářský „Čaroděj" Martin Vaniak ve Slavii zůstává, ale od ligového áčka se zřejmě přesune k mládeži.

„Další kroky ohledně složení realizačních týmů juniorky a dorostů budou následovat do konce tohoto týdne," potvrdil sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Skácelovi novou smlouvu nenabídli

Pražané zahájili přípravu na sezóny testy fyzické kondice, k prvnímu tréninku s koučem Petroušem se sejdou ve středu. V kádru už není Rudolf Skácel, jemuž 30. června končí v Edenu smlouva. „Nenabídli jsme mu její prodloužení," potvrdil Držmíšek.

Třiatřicetiletý Skácel přišel do Edenu letos na jaře, ale neprosadil se ani pod trenérem Radou, ani pod jeho nástupcem Petroušem. Odehrál pouze pět zápasů, přičemž jen dvakrát nastoupil v základní sestavě.

V tomto týdnu by se mělo rozhodnout o tom, zda ve Slavii bude pokračovat obránce David Hubáček. Mohl by se vrátit do Zlína. "Před odjezdem do Rakouska bude jasno," uvedl Držmíšek.

Záložník Jan Vošahlík se po skončení hostování ve Slavii vrátil do mateřského Jablonce, kvůli zlomenině zánártní kůstky chyběl stoper Martin Dobrotka.

Reklama

Související témata: