Hlavní obsah

Příbram zahájila letní přípravu i s útočníkem Řezníčkem

Fotbalisté Příbrami zahájili v pondělí letní přípravu na novou sezónu i s útočníkem Jakubem Řezníčkem, o jehož příchodu středočeský klub jedná s Mladou Boleslaví. Na úvodním tréninku nechyběl ani další ofenzivní hráč Petr Švancara. Pětatřicetiletý veterán v minulém týdnu přišel na roční hostování z Brna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Švancara, nová posila fotbalistů Příbrami.

Článek

O deset let mladší Řezníček naposledy hostoval v Českých Budějovicích. Jihočeský celek ho však ještě před koncem sezóny vyřadil z prvního mužstva kvůli opakovaným disciplinárním přestupkům a zdravotním problémům.

Přípravu s Příbramí zahájila zhruba třicítka hráčů. Z hostování se vrátili Matěj Štochl (Bohemians Praha 1905), Oldřich Kostorek (Zábřeh), Pavel Pilík (Bohemians Praha) a Jan Kvída (Králův Dvůr).

"Doplnili je hráči z širšího kádru či juniorky, kteří se opět poperou o místo v A-mužstvu. To jsou Martin Kraus, Alexandar Andrejevič, dorostenec (Patrik) Brandner s (Antonínem) Barákem nebo mladý brankář dorostu (Cyril) Kukla," řekl ČTK generální ředitel klubu Petr Větrovský.

Příbramští pojedou na soustředění do Rakouska

O výraznějším doplnění kádru v jedenáctém celku minulého ročníku první ligy zatím neuvažují. "Hráčů máme dost. Uvidíme, jak bude vypadat mužstvo, až pojedeme na soustředění do Kaprunu, jak se to tam zúží. Potom v případě nutnosti bychom ho posílili o jednoho či maximálně dva hráče," poznamenal Větrovský.

Do přípravy už se naopak nezapojili záložníci Zdeněk Koukal se Slovákem Róbertem Valentou. Už dříve v Příbrami skončili také obránce Radek Dejmek, další záložníci David Kalivoda s Petrem Trappem a forvard David Střihavka.

Svěřence trenéra Františka Straky čekají v příštím týdnu přípravné duely s Bohemians Praha 1905 (25. června) a Mladou Boleslaví (dvojzápas 28. června). Od 30. června do 7. července má Příbram naplánované soustředění v Rakousku, kde odehraje zřejmě dva zápasy, ale o soupeřích stále jedná. Posledním zápasem před startem ligy bude pro Středočechy generálka 13. července s dalším dosud neznámým protivníkem.

Reklama

Související témata: