Hlavní obsah

Korupce: Vyšetřování Sparty znovu odloženo

PRAHA

Státní zástupkyně vyhověla žádosti policie a dala jí další měsíc na vyšetřování, které má zjistit, zda se fotbalová Sparta zapletla do korupční aféry. Lhůtu byla prodloužena do 28. února. Ředitel protikorupční služby Jiří Pálka před dvěma týdny odhadoval, že spis bude doručen na zastupitelství v původní lhůtě, tedy do 20. ledna.

Foto: Novinky

Vyšetřování Sparty se znovu odložilo.

Článek

Vyšetřovatel jej podle Pálky hodlal předložit bez návrhu na konečné řešení a rozhodnutí chtěl ponechat na státní zástupkyni. Ta však návrh policie očekávala. "Objevily se skutečnosti, které si ještě potřebují ověřit," vysvětlila dnes žalobkyně nečekanou žádost policie o další termín.

Odhalí vyšetřování zapletení Sparty do korupční aféry?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Média již delší čas spekulují, že se policie chystá obvinit ředitele Sparty Miroslava Peltu a rozhodčího s delegátem, kteří jsou již obviněni v jiné kauze korupční aféry. Tisk citoval nejmenovaný zdroj, podle nějž má policie proti Spartě dostatek důkazů. Podle informací ČTK tomu tak ale není: policie chce údajně případ buď odložit, nebo postoupit podklady disciplinární komisi fotbalového svazu.

Podle deníku Sport se Pelta objevil v policejních odposleších v kauze Synotu. Prezident Sparty Vlastimil Košťál ale opakovaně tvrdí, že jeho klub v aféře nefiguruje. Fotbalový svaz dosud za uplácení rozhodčích potrestal Slovácko (bývalý Synot), Žižkov, Opavu a Vítkovice.

Reklama

Související témata: