Hlavní obsah

Plzeň je blízko k získání Hořavy. Ve středu jej možná představí

Plzeň

Viktoria Plzeň je blízko angažování fotbalového záložníka Tomáš Hořavy z Olomouce. Klub zatím věc odmítl komentovat, ale ve středu podle dostupných indicií Hořavu představí jako svoji velkou posilu na mimořádné tiskové konferenci, o jejímž svolání v úterý západočeský klub bez bližších podrobností informoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Olomoucký Tomáš Hořava (vlevo) má namířeno do Plzně.

Článek

"Ano, představíme novou posilu, ale všechny další podrobnosti zveřejníme opravdu až ve středu," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Podle zákulisních informací je ale už hotovou věcí, že jde právě o pětadvacetiletého Hořavu.

Deník aktualne.cz dnes uvedl, že na transferu se také shodli šéf plzeňského klubu Tomáš Paclík se svým olomouckým protějškem Josefem Lébrem. "Teď ještě záleží na tom, jak se na podmínkách s Plzní případně domluví sám hráč," uvedl Lébr.

Plzeň má zájem dlouhodobě

Hořava se za poslední roky vypracoval do pozice jednoho z nejžádanějších hráčů v domácí soutěži, Plzeň o něj stojí dlouhodobě. Ale až nyní se zřejmě obchod podle všeho uskuteční. Hořava zatím ligu okusil jen v barvách Olomouce, nasbíral 132 startů a vstřelil deset branek.

Sigma si služeb středního záložníka, který si loni v listopadu připsal také první start v seniorské reprezentaci, hodně považovala, Plzeň za něj prý zaplatí sumu převyšující 15 milionů korun. Opačným směrem z Plzně do Olomouce může putovat útočník Tomáš Wágner, ale podle Lébra tento transfer není součástí kompenzace za odchod Hořavy.

Hořava se v Plzni potká s velkou konkurencí, ve středu plzeňské zálohy nastupují Pavel Horváth s reprezentantem Vladimírem Daridou. Po vážném zranění kolena je už také připravený hrát Marek Hanousek.

Reklama

Související témata: