Hlavní obsah

Jihomoravský kraj podpoří opravu znojemského fotbalového stadiónu

Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje podpoří opravu fotbalového stadiónu ve Znojmě, které poprvé postoupilo do první ligy. Konkrétní podoba nebo výše finanční podpory ale zatím není známá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek oslavují gól.

Článek

Zastupitelé dnes odhlasovali uzavření memoranda, podobné mají i s hokejovou Kometou nebo brněnským fotbalovým klubem Zbrojovka. Až bude hotová projektová dokumentace na opravu stadionu ve Znojmě, bude se jednat o konkrétních návrzích, řekl na zasedání zastupitelstva hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Znojmo si postup vybojovalo coby vítěz druhé ligy. Zdejší stadion ale nesplňuje podmínky pro nejvyšší soutěž, není tam dostatečné osvětlení, vyhřívaný trávník či technické zázemí. Musí se proto opravit za několik desítek milionů korun. Město nyní nechá vypracovat projektovou dokumentaci na opravu, zatím bude znojemský tým hrát v Brně. "Jako město se nyní budeme snažit, aby byla dokumentace hotová co nejdřív," řekl starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Zastupitelé města o stadionu jednali v úterý. Dali zelenou k přípravě dokumentace a rozhodli i o vícezdrojovém financování prací. S těmi by měl pomoci kraj, ale i stát. "Uzavřeme s klubem memorandum o podpoře. Právě klub musí vyvinout největší aktivitu, ale nyní je jasné, že má podporu města i kraje," řekl Hašek.

Znojemský klub původně nedostal profesionální licenci pro nejvyšší soutěž, uspěl však s odvoláním a může v příští sezoně první ligu hrát. Fotbalisté by měli rádi opravený stadion tak, aby jarní část ligy mohli odehrát už ve Znojmě.

Reklama

Související témata: