Hlavní obsah

Bohemians Praha 1905 v přípravě testují sedm nových hráčů

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zahájili přípravu na novou sezónu i se sedmi novými hráči, které budou v průběhu léta testovat. Mezi nimi je také brankář Slavie Martin Berkovec. Vršovický klub o tom informoval na svém webu.

Článek

Dalšími nováčky jsou gólman Peter Gabriš ze Slovanu Bratislava a obránce Sparty Daniel Krch, jenž naposledy hostoval v druholigovém Táborsku. Štěstí bude zkoušet i chorvatský bek s libereckou minulostí Tin Karamatič. O místo v útoku Klokanů se pak budou ucházet Sindou Dosso z Pobřeží slonoviny, Španěl Ángel García a Adam Klavík, kmenový hráč Českých Budějovic, který naposled působil v Mostu.

"Samozřejmě o těch hráčích máme nějaké informace, ale chceme je vidět, prověřit v tréninkovém procesu i zápasovém vytížení. Během těchto deseti dnů chceme zjistit, kdo by pro nás přínos byl a kdo nebyl," řekl ČTK sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

Vedle sedmičky nováčků se do přípravy v tréninkovém areálu v Praze-Uhříněvsi zapojili také Michal Šmíd a Václav Kalina, na oba dva hráče Vršovičtí uplatnili opci. Zůstávají i gólman Jiří Havránek a Jan Růžička, kteří získali smlouvu na další dva roky.

Roman Potočný se vrátil z hostování z Opavy, Jakuba Radu zapůjčila na další sezónu Sparta. Z juniorky se k A-týmu připojili Radek Žaloudek a Jakub Košata.

Prodlouženou dovolenou má Petr Nerad, jenž s reprezentační devatenáctkou absolvoval evropskou kvalifikaci. Po operaci kolene pokračuje v rehabilitaci Martin Cseh, Nicolas Šumský už byl po vážné autonehodě propuštěn z nemocnice a zotavuje se doma.

Bohemians chtějí do nové sezóny jako prvoligový nováček vstoupit s kvalitnějším i širším kádrem, než s jakým hráli v druhé lize. "Velmi intenzivně hledáme útočníka a minimálně jednoho nebo dva stranové hráče. Chceme, aby nám vytvořili nejenom kvalitu kádru, ale také jeho šířku, abychom měli alternace k daným utkáním nebo určitým fázím hry. Tohle bude pro nás hodně důležité," upozornil Požár.

Mužstvo trenéra Jozefa Webera po sezóně opustila dlouholetá brankářská jednička Radek Sňozík. Kontrakt nebyl prodloužen ani Vladimíru Bálkovi a Michaelu Žižkovi. Hostování skončilo Ondřeji Šimlovi, Bartoloměji Kuruovi a Martinu Jiroušovi.

Bohemians Praha 1905 se v sobotu utkají s pražským rivalem Duklou, v úterý s Příbramí a příští sobotu odehrají turnaji v Žirovnici. Od 1. do 6. července čeká vršovický celek soustředění na Slovensku, kde se Pražané střetnou se Šaľou a Trnavou. Po návratu mají naplánovaný duel s Hradcem Králové a generálkou před ligou bude pro Klokany Letní ligový pohár Prahy.

Reklama