Hlavní obsah

Tréninkové galeje ani vedro Hašbauera nezastaví, bere si slečnu Petru

Praha

Tak pečlivě svatbu plánoval, až se přepočítal. Ve čtvrtek zahájil Josef Hušbauer v rekordním vedru letní přípravu s fotbalisty Sparty, a už na pátek si musel od trenéra Lavičky vyprosit propustku. Na zámku v Jemništi povede k oltáři svou vyvolenou Petru a změna není možná. „Termín jsme naplánovali asi před devíti měsíci, jenže pak se začátek ligy a tím pádem i přípravy posunul o týden,“ krčí rameny letenský záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer během utkání s Duklou.

Článek

Tréninkový proces musí aspoň den počkat. Do přípravy obřadu investoval až příliš energie, než aby ho přesunul či dokonce zrušil.

„Starostí se svatbou bylo dost, přípravy nám zabraly většinu dovolené. Na svatební cestu ale čas nebude. Předsvatební jsme si udělali před půl rokem," usmívá se Hušbauer.

Může být klidný, fotbal mu nevěsta zakazovat nebude. „To snad ani nemůže..."

Letenský tým bude mít na zámku své zástupce. „Na svatbu mi přijdou Vašek Kadlec a Tomáš Zápotočný."

Cizinou se nezabývá, jeden přestup zatím stačí

Hušbauer má dva starty za reprezentační áčko a čekalo se, zda po dobrých výkonech v Evropské lize nedostane nabídku ze zahraničí. „Jeden přestup, životní, mi momentálně stačí. O žádné nabídce nevím, jsem ve Spartě a chystám se na novou sezónu s ní," dodává.

Na Letné značně oslabila pozice Marka Matějovského. Pokud stávající kapitán odejde, Hušbauer by měl být jedním z hráčů, kteří se ho pokusí nahradit.

„Mára by mi chyběl. Rozumím si s ním, je to velice inteligentní hráč, který mi umí dát přihrávku. Pro mě by byl jeho odchod ztrátou," ujišťuje. Odchod Matějovského je však čím dál tím pravděpodobnější. „Ve středu zálohy je i Lukáš Vácha, ale je mi jasné, že bych pak musel ještě víc tvořit. Ale nebál bych se toho."

Není vyloučena ani možnost, že Matějovský ve Spartě zůstane, ale předá kapitánskou pásku někomu jinému. Nesjpíš Váchovi. „Pak by Mára nebyl pod takovým tlakem, mohlo by to pro něj být lepší," myslí si Hušbauer.

Reklama

Související témata: