Hlavní obsah

Vacek se z italského Chieva vrací, chorvatský legionář Pamič tam z Letné míří

Praha

Přestupové aktivity fotbalové Sparty nabývají na aktivitě. Zatímco první den přípravy na novou sezónu letenské vedení avizovalo, že by se z Chievo Verona měl vrátit zatím na hostování někdejší sparťanský hráč Kamil Vacek, který se v Itálii neprosadil, nyní se rýsuje transakce opačným směrem. Do Chieva by měl přestoupit chorvatský legionář Manuel Pamič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Manuel Pamič zřejmě zamíří zkusit štěstí do Itálie.

Článek

Na jaře měl chorvatský krajní obránce Manuel Pamič smůlu... Do základní jedenáctky letenského týmu se nedostával tak často, jak býval zvyklý. Zatímco v předchozích sezónách byl pro sparťanské kouče pro pro levý kraj obrany jasnou jedničkou, trenér Lavička  dával přednost mladému Matěji Hybšovi. I proto se už v průběhu jara začalo intenzivně spekulovat o Pamičově odchodu do zahraničí.

Nyní dostávají spekulace reálné kontury. Na Letné mají na kraj obrany k dispozici Hybše, vyhlédli si i zimbabwského reprezentanta Costu Nhamoinesua z polského celku Zaglebie Lubin, za něhož by nemuseli platit žádné odstupné, neboť mu skončila smlouva. Jednají i o příchodu Lukáše Pauscheka z bratislavského Slovanu, takže Pamič se stává nadbytečným.

„Zájem o Pamiče registrujeme už delší čas a jednání skutečně probíhají," potvrdil pro Sport.cz a Právo tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík, že Pražané s Chievem o transferu skutečně  jednají. Popřel však, že by šlo o rošádu, do níž by byl zapojen i Vacek.

„Obě záležitosti spolu nesouvisejí," odmítl podobné dohady.

Mezitím zkušený Jiří Jarošík, který ve Spartě skončil, v rozhovoru pro tiskovou agenturu ITAR-TASS prozradil, že uvažuje nejen o angažmá v Austrálii, ale že přemýšlí i o návratu do Ruska. V minulosti už tam působil ve službách CSKA Moskva a poté Křídel sovětů Samara.

„Jedna z variant to je. Třeba i proto, že umím rusky a zájem registruju," cituje ruská agentura Jarošíka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články