Hlavní obsah

VIDEO: Bon Jovi se valí do Edenu, odkud odchází nejvěrnější slávista Hubáček

Praha

Jako na letním rockovém festivalu si mohli připadat fotbalisté Slavie během prvního tréninku na novou sezónu. Zatímco hráči na vedlejším hřišti pobíhali od stanoviště ke stanovišti, stadión v Edenu se už chystá na pondělní koncert Bon Jovi a ramena jeřábů ční nad úroveň tribun do daleka. Sešívaní ale u té slávy nebudou, hned v neděli se vydávají na soustředění do Rakouska.

Rozhovor s trenérem Slavie.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Začali bez posil. A také bez nejdéle sloužícího slávisty. Šestatřicetiletý obránce David Hubáček se po osmi letech v Edenu vrací do Zlína. Sešívaní ho přitom do poslední chvíle lámali, aby se jim ještě na jeden rok upsal. Neuspěli.

„V noci se definitivně rozhodl, že dá přednost rodině. David postavil ve Zlíně dům a jeho syn jde letos do školy. To v jeho rozvažování rozhodlo, že se vrací domů," oznámil nový generální ředitel Jaromír Šeterle.

Trenér Michal Petrouš ho tedy obratem pověřil prvním úkolem. „Potřebujeme sehnat nového stopera, to je teď priorita. Tím spíše, že Dobrotka bude kvůli zranění ještě asi měsíc mimo. Tři, čtyři jména mě napadla hned, ale asi nebudou rychle realizovatelná," řekl nástupce Petra Rady, který si vydařenou brigádou v závěru jara řekl o prodloužení angažmá na lavičce áčka.

Skácela draví mladíci předběhli

V Edenu už nepokračuje ani exreprezentant Rudolf Skácel. Odchodu miláčka tribun však trenér příliš neželí. „Ruda mi v tréninku ukázal, že už to má za sebou. Jeho píle nebyla taková, jaká má být. Jel si své tempo. Mladší jsou dravější, už ho předběhli," konstatoval velmi kriticky Petrouš.

Do Jablonce se také vrátil Jan Vošahlík. „Věřím, že hráče na kraji zálohy nahradíme," ujišťuje kouč.

Hubáček musí vrátit kasu

Zkušený Hubáček neopouští Eden s lehkým srdcem. „Nabídky Slavie si velice vážím, strávil jsem tu hodně dlouhou dobu. Dva tituly a Liga mistrů, na to se nezapomíná. Rozhodoval jsem se dlouho a nebylo to vůbec jednoduché, ale nakonec převážily rodinné důvody. Jinak by samozřejmě byla Slavia jasná volba," vyznal se na slávistickém webu.

Hubáček plnil v kabině několik sezón roli pokladníka, v nejbližší době tak bude muset proběhnout předání této zodpovědné funkce. „Určitě do Prahy za kluky ještě zajedu, abych se s nimi rozloučil a hlavně abych vrátil kasu," uvedl v žertu David.

Se Slavií se rozloučil v zápase s Jihlavou svou druhou brankou. „Alespoň jsem tím gólem srovnal účet, teď jsem na nule. Dva góly jsem dal soupeřům a dva góly nám..."

Reklama

Související témata: