Hlavní obsah

Kisel se vrátil z Floridy nabitý energií, své oblíbené Miami navíc pomohl dotlačit k titulu

Praha

Čekal ho dopoledne ostrý začátek letní přípravy, ale noční přenos si nemohl nechat ujít. Basketbalisté Miami Heat obhájili titul v NBA a v Praze z toho měl málokdo takovou radost jako kapitán fotbalistů Slavie. Karol Kisel je velkým příznivcem týmu kolem hvězdného LeBrona Jamese. Také proto strávil s celou rodinou dovolenou již potřetí na Floridě a svým oblíbeným dlouhánům fandil přímo v hledišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Karol Kisel diriguje spoluhráče během tréninku.

Článek

Nedá se nic dělat, letní příprava fotbalistům začíná ještě dříve než loni. Basketbalový přenos v noci ze čtvrtka na pátek ovšem musel vidět.

„Rozhodující zápas jsem neviděl celý, ale nenechal jsem si ho ujít. Navíc jsem ještě navyklý na americký čas. Miami vyhrálo, takže mám radost," zářil Karol Kisel nadšením po pátečním tréninku na vedlejším hřišti v Edenu.

„Když jsem byl na Floridě, hrálo Miami tři finálové zápasy v San Antoniu a jeden doma, ten jsem samozřejmě sledoval v hledišti. Dopodrobna jsem pozoroval celou organizaci, je co se učit," vypráví.

Kisel již rok působí ve Slavii nejen jako hráč, ale zároveň je ředitelem mládeže. Některé zkušenosti z Ameriky chce přenést do své manažerské práce v Edenu. „Uvidíme, třeba půjde něco realizovat. Hlavně jsem si však jel do Ameriky odpočinout, to byl hlavní důvod. Líbilo se tam manželce i dceři, užili jsme si to. A já se vrátil nabitý energií do nové sezóny," ujišťuje.

Přípravy už raději nepočítá

Hned v neděli se slávisté vydají na soustředění do Rakouska. „Letní přípravy ani nepočítám. Mám pocit, že z mých vrstevníků žijeme už jen já a Pavel Horváth," směje se šestatřicetiletý Kisel.

Rád by přenesl pohodu Slavie ze závěru jara do začátku nového ročníku. „Lehké to samozřejmě nebude. Došlo k určitým změnám ve vedení, odešel nám stoprocentní profesionál David Hubáček. Chce to zacelit díry a sehnat nového stopera. Musíme se snažit něco vytvořit a hlavně dobře začít. Z toho, co bylo, se žít nedá. Věřím, že nás tentokrát čeká lepší sezóna. Potenciál máme veliký, ale favority jsou jiní."

Rtuťovitý záložník byl v minulé sezóně nejlepším střelcem Slavie. S devíti trefami zastínil všechny útočníky. Podpořit by ho však měli i jiní. „Věřím, že to přijde, abychom měli vícero střelců s šesti až deseti góly. Kdybychom byli produktivní jako v závěru jara, bude těžké nás hlídat," varuje Kisel konkurenci.

Reklama

Související témata: