Hlavní obsah

Hořava vstřelil první gól za Plzeň, Viktorka znovu nasázela osm branek

Rokycany

Už v šesté minutě přípravného zápasu Viktorie Plzeň proti diviznímu týmu z Rokycan se prosadila posila západočechů Tomáš Hořava. Mistrovský celek i ve svém druhém zápase nastřílel osm gólů, po výhře 8:0 nad Doubravkou dnes Viktoriáni zvítězili 8:2.

Foto: Petr Eret, ČTK

Nová posila Viktorie Plzeň Tomáš Hořava po podpisu smlouvy.

Článek

Třemi góly se blýskl útočník Tomáš Wágner, který zatím neodešel do Sigmy a zůstal v týmu úřadujících ligových mistrů. Plzeňští opět hráli bez reprezentantů, kteří se zapojí do tréninku na začátku příštího týdne.

"Těší mě, že jsme opět nastříleli osm branek, a doufám, že fanoušci byli spokojeni. S ohledem na tréninkovou zátěž, kdy trénujeme opravdu hodně, jsem spokojen s naší střeleckou formou," uvedl pro klubový web trenér Plzně Pavel Vrba.

Zatímco většina reprezentantů se k týmu připojí až v příštím týdnu, Václav Procházka, rodák z nedalekých Břas, nastoupil už dnes. "Vašek nehrál kvalifikaci proti Itálii, a tak jsme jej využili v dnešním utkání. Navíc to byl pro něj specifický zápas. Hrál proti bratrovi a tým Rokycan navíc trénuje jeho tatínek. Vzali jsme to tak trošku jako rodinný zápas," smál se Vrba.

Přípravné fotbalové utkání:
FC Rokycany - Viktoria Plzeň 2:8 (0:2)
Branky: 56. L. Aubrecht, 87. Schneiherr - 72., 75. a 80. Wágner, 6. Hořava, 31. Rajtoral, 51. Krmenčík, 84. Štípek, 86. Hora z pen.
Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Řezník, Hejda, Beránek - Hořava, Hanousek - Štípek, Veselinovič, Kovařík - Tecl.
II. poločas: Bolek - Beránek, Trapp, Procházka, Končal - Hora, Hrošovský, Kyndl, Kovařík (70. Veselinovič) - Wágner, Krmenčík. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: