Hlavní obsah

Fotbalista Kadlec jde ze Slovácka do Sparty

PRAHA

Fotbalový záložník Michal Kadlec se stal definitivně novým hráčem Sparty Praha, když v pondělí podpisem stvrdil roční hostování. Syn někdejšího reprezentačního kapitána Miroslava Kadlece přišel ze Slovácka sice jen hostovat, ale Sparta má na jeho následný přestup opci. Informaci potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka, podle kterého by fotbalista v případě dalšího zájmu Sparty zůstal na Letné ještě tři roky.

Foto: AC Sparta

Ve Spartě se Michal Kadlec potká s kolegou z reprezentační jednadvacítky Tomášem Junem - ilustrační foto.

Článek

"Jsem šťastný, že to mám konečně za sebou. Všichni mi k tomu gratulujou," těšil se v rozhovoru s ČTK Kadlec, jehož transfer ze Slovácka do Sparty se táhl několik týdnů. "Sparta je snem každého fotbalisty a u mě to nebylo jinak. Sparta je jinde než ostatní kluby v lize, to už jsem stačil poznat během té chvíle, co jsem podepisoval smlouvu. Titul, Liga mistrů, to jsou přece pro každého velké výzvy," doplnil dvacetiletý univerzální fotbalista.

Prosadí se Michal Kadlec ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Po podpisu smlouvy na Letné nafasoval výstroj, pak se na přání trenéra Jaroslava Hřebíka vydal přes Curych do Španělska za zbytkem týmu, který se zde připravuje na herním soustředění. Večer by novopečená sparťanská posila mohla být mezi novými spoluhráči.

"Nejprve jsme mysleli, že poletím až v úterý. Ale pak jsem mluvil s panem Hřebíkem a ten mi říkal, ať přiletím už dneska. Čím dříve se k mančaftu připojím, tím lepší to pro mě bude. Už jsem stejně sbalený, nebude to problém," hlásil s úsměvem Kadlec.

Když dnes odjížděl z domova v Uherském Hradišti do hlavního města, vyprovodily jej i nezbytné rady slavného otce. Teď bude Kadlec junior ve Spartě chtít potvrdit dobré jméno, které si jeho otec vysloužil při vydařeném angažmá v německém Kaiserslauternu a především v dresu národního týmu. "I taťka je rád, že mi takový přestup vyšel. Nějaké rady mi dal, ale byly to spíš takové obecné věci," poznamenal Kadlec.

Defenzivní fotbalista, který může nastupovat v obraně i v záložní řadě, má na kontě 34 startů a jeden vstřelený gól. Je také členem reprezentační jednadvacítky, s níž bojuje o účast na mistrovství Evropy. V jejím dresu odehrál osm zápasů a zaznamenal jeden gól.

Ve Spartě potká i reprezentační spoluhráče: brankáře Grigara, záložníka Sivoka a útočníka Juna. "S Junkem jsme si psali textovky, se Sivim jsme ten můj přestup probírali po telefonu přímo. Snad mě mezi sebe do party vezmou," žertoval Kadlec.

Reklama

Související témata: