Hlavní obsah

Kostaričan Sunsing se upsal fotbalovým Teplicím

PRAHA

V sobotu se prezentoval vítězným gólem Severočechů v přípravném zápase proti Plzni (2:1). A v pondělí ráno se kostarický fotbalový útočník William Sunsing stal oficiálně novou exotickou posilou Teplic, kde za asistence televizních kamer a před novináři podepsal roční smlouvu s opcí a slavnostně převzal dres číslo 10 se svou jmenovkou na zádech.

Článek

"Chtěl bych poděkovat Bohu za to, že jsem se tady ocitl. A můj další dík patří trenérovi, který si mě do zdejšího mužstva vybral, a spoluhráčům, jež se mi snaží ve všem pomáhat," prohlásil na úvod anglicky sympatický 27letý borec, nejnovější akvizice druhého celku tabulky první ligy.

První dojmy z nového angažmá? "Zima, nohy a záda bolí," pak pronesl s úsměvem lámanou češtinou fotbalista, který byl v neděli večer na hokeji v Litvínově v doprovodu teplického záložníka Dušana Tesaříka. "Docela jsme se pobavili, všechno O.K., až na tu zimu," znovu se pousmál.

Už v úterý ale Sunsing odlétá zpátky do Kostariky, neboť 9. února ho čeká start za tamní reprezentaci v kvalifikaci na MS proti Mexiku. K teplickému týmu se připojí až při soustředění na Kypru. "Naše národní mužstvo hraje systémem 4 - 4 - 2. Momentálně nemám pevné místo v základní sestavě, kouč mě využívá pro oživení hry a zpravidla ve druhém poločase střídám jednoho z útočníků," přiblížil svou pozici v kostarickém výběru.

Trenér Vlastislav Mareček vysvětlil, jak na něj Tepličtí přišli: "Nastoupil proti nám za tým Perez Zeledron při nedávném soustředění v Kostarice. Upoutal mě svým výkonem a pustili jsme se do toho, abychom ho získali. Hovoří pro něj i to, že je v současnosti pátým nejlepším střelcem Střední Ameriky. Má zkušenosti z působení v americkém Bostonu a z testů v německých klubech Norimberku a Karlsruhe. Dáváme mu určitý čas na aklimatizaci, kterou by měl zvládnout lépe, než kdyby byl v Evropě vůbec poprvé."

Ředitel teplického klubu František Hrdlička netajil spokojenost nad ekonomickými aspekty transferu. "Sunsingův kontrakt i s náklady jemu a bývalému týmu vychází tak, jako když v tuzemsku koupíte hráče s končící smlouvou a jdete na smírčí komisi. Obrazně řečeno jde o částku mezi jedním až dvěma milióny korun. Věřím, že fanoušci ho budou mít rádi. S míčem toho umí hodně a má předpoklady, aby se stal v dobrém slova smyslu šoumenem na českých trávnících."

Reklama

Související témata: