Hlavní obsah

Sňozík konec v Bohemce tušil. Loučení mělo trpkou příchuť

Praha

Sedm sezón působil Radek Sňozík v Bohemians 1905. Nosil kapitánskou pásku, stal se miláčkem fanoušků a ikonou klubu. V květnu 2011 převzal cenu Práva pro nejlepšího gólmana ligového ročníku. Když si však vršovičtí Klokani vybojovali návrat do nejvyšší fotbalové soutěže, Sňozík se dozvěděl, že si v Ďolíčku už nezachytá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Článek

„Jednou to muselo přijít a cítil jsem, že se k něčemu takovému schyluje. Mrzí mě, že mi to vedení klubu neřeklo na rovinu dřív a trochu jinak..." pravil posmutněle. Nebyl však jediný ze zkušených hráčů, se kterým se takhle vedení rozloučilo. „Podobně odešel i Marek Nikl, který toho také pro klub hodně udělal. Ale na Bohemku nezanevřu. Mám ji pořád v srdci a budu do Ďolíčku chodit a třeba pro tenhle klub budu jednou i pracovat," ujišťoval 37letý brankář, jenž ani nechce slyšet o tom, že by fotbalové kariéry na nejvyšší úrovni zanechal.

„Myslím, že na první ligu pořád mám. Jen skončila krásná kapitola, která se jmenovala Bohemka, a teď začne nová po Bohemce. Ale nebudu zastírat, že jsem se těšil, jak si zahraju na vyhřívaném trávníku v Ďolíčku a nebudeme se stěhovat jinam jako předloni do Edenu," litoval.

Žádný tým se Sňozíkovi zatím neozval

„Bohemka pojede dál i beze mě jako já bez ní. Klukům bych moc přál, aby využili především domácího prostředí, které je fascinující, a zabydleli se v nejvyšší soutěži, protože tam Bohemka patří," vzkázal gólman, který si připsal i jednu ligovou trefu z pokutového kopu.

Kde bude pokračovat, zatím neví. „Všechno se teprve rozbíhá, zatím se nikdo neozval. Už jsem ale dost zkušený na to, abych byl schopen naskočit do rozjeté přípravy. U gólmana je to jednodušší než u hráčů v poli," podotkl Sňozík.

Ve fotbalových kuloárech se hovoří o tom, že by po něm mohl sáhnout kouč druholigových Českých Budějovic Pavel Hoftych. V Bohemce si v době, kdy tam působili oba, dokázali vyjít vstříc a Sňozík byl skutečnou prodlouženou rukou trenéra na hřišti i v kabině.

Reklama