Hlavní obsah

Štajner nám bude chybět, říká liberecký stoper Kelič

Žitava

Všech třicet zápasů odehrál v minulé sezóně liberecký stoper Renato Kelič a pomohl týmu ke třetímu místu. Věří, že v silách Slovanu bude znovu boj o poháry, přestože Slovan opustil špílmachr Jiří Štajner. „Chybět bude, je to špičkový fotbalista,“ říká Kelič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Olomoucký Ordoš (vlevo) a liberecký Kelič bojují o míč.

Článek

Jste schopni hrát o poháry i bez Štajnera, nebo je to příliš velký zásah do mužstva?

Škoda, že odešel do Boleslavi. Ale pořád máme kvalitní kádr. Všímám si, že se začínají prosazovat mladí a šikovní hráči. Navíc přišlo pár nadějných kluků. Důležité je, že nás dál diriguje hřiště Radek Kováč: výborný hráč i kamarád.

Může Slovan zopakovat třetí místo v lize?

S evropskými poháry a českým pohárem nás čeká boj na třech frontách, ale doufám, že v lize budeme dál schopni bojovat o čelní příčky, abychom si za rok zase zajistili účast na evropské scéně.

Nemrzelo vás, že letos byla dovolená tak krátká?

Ale ne. Liberec je můj druhý domov. A máme před sebou velké výzvy. Dostali jsme se do kvalifikace o Evropskou ligu a chceme se na ní dobře připravit. Věřím, že jsme se poučili z loňska, kdy nám to příliš nevyšlo. Cílem bude postup do základní skupiny.

V souvislosti s vámi se hovořilo o zájmu Palerma. Jak to vypadá?

Spíš se o tom spekuluje. Něco jsem v tomto směru četl i slyšel. Hlavu si s tím nelámu a sám nic neřeším. Asi něco pokračuje, ale na žádných testech jsem nebyl. V Liberci mám ještě na rok smlouvu.

Reklama

Související témata: