Hlavní obsah

Znojmo by na návrh klubů mohlo odehrát část ligy na svém stadiónu

Praha

Fotbalisté prvoligového nováčka ze Znojma by mohli odehrát část sezony v Brně a část případně na svém stadiónu, který projde rekonstrukcí. Ligové shromáždění dnes podalo návrh na změnu v licenčním manuálu, podle níž se budou kluby moci vrátit na svůj stadión i v průběhu rozehrané soutěže. Návrh ještě musí schválit výkonný výbor FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek.

Článek

"Klub, který zahájí soutěž na cizím trávníku, v takzvaném pronájmu, a bude hrát zápasy jinde, by se mohl vrátit na svůj stadion i během rozehrané soutěže," řekl tiskový mluvčí fotbalové asociace Jaroslav Kolář. "Je to návrh na trvalou změnu v klubovém licenčním manuálu. Tato záležitost vejde v platnost ve chvíli, kdy o tom rozhodne výkonný výbor," dodal.

V minulých letech platilo, že pokud klub nastupoval k domácím utkáním na cizím stadiónu, musel na něm odehrát celou sezónu. To by se nyní podle návrhu ligového shromáždění mělo změnit.

Podmínkou bude to, aby stadión příslušného týmu vyhovoval ligovým parametrům a klub na něj získal licenci. Pak by mohl změnit své působiště i během rozehraného ročníku. V platnosti dál zůstávají sankce za to, pokud by klub stadión nezrekonstruoval podle plánu.

Znojmo díky vítězství v druhé lize premiérově postoupilo mezi českou elitu. Jelikož ale jeho stadion neměl prvoligové parametry, dohodl se nováček na tom, že zahájí sezonu v Brně.

Znojemský stadion projde rozsáhlou opravou, kterou podpořilo městské zastupitelstvo i Jihomoravský kraj. Nováček by rád stihl rekonstrukci tak, aby jarní část ligy mohl odehrát už doma ve Znojmě.

Reklama

Související témata: