Hlavní obsah

Michal Kadlec věří, že se ve Spartě prosadí

PRAHA

V pondělí dopoledne se Michal Kadlec hlásil na Letné, kde ho přivítal ředitel Miroslav Pelta. Trenéra a nové spoluhráče tu nepotkal, ti už si užívali soustředění na jihu Španělska. Mladík slavného příjmení za nimi odletí v úterý. "Moc jsem se do Sparty těšil. Měl by to být další krok vzhůru na mojí fotbalové cestě," říkal spokojeně velký fotbalový talent.

Článek

"Kondiční fázi má Sparta i Slovácko za sebou. Teď je na programu herní část, takže přicházím včas. Navíc do ligového startu zbývá ještě několik týdnů, takže bude dost možností se s novými spoluhráči sehrát," řekl Právu dvacetiletý fotbalista.

Možnost, že by se na Letné neprosadil, si nepřipouští. "To by nemělo smysl sem chodit. Jestliže o mne Sparta stála, dá mi trenér jistě šanci. Pochopitelně se o ni poperu a udělám maximum, abych se dostal do základu."

Hostování na rok

Ve Spartě je na roční hostování s opcí. "Považuji za důležité, že se kluby dohodly na ročním hostování, takže zahrnuje nejen jarní část, ale i podzimní, kdy by mohla Sparta hrát Ligu mistrů. Pro Michala to bude určitě cenná zkušenost a když se šance správně chopí, může to být důležitý krok v jeho další kariéře," říkal hráčův manažer Pavel Zíka.

"Dobré pro mne může být i to, že Sparta hraje na jaře jen ligu, takže ji nečeká tolik zápasů. Může se soustředit na jednu soutěž. Změna pro mne nebude tak náročná ani v tomto ohledu," dodal Kadlec.

Na rady otce dá

Otec Miroslav Kadlec talentovanému obránci a podle potřeby i defenzívnímu záložníkovi do fotbalu už moc nemluví. Michal se během dvou let stal oporou Slovácka a dnes už reprezentace do jedenadvaceti let.

"Táta mi fakt do fotbalu nemluví, ale řekne mi nezávazně svůj názor, čehož si vážím. Probírali jsme spolu i možnost jít do Sparty. Nakonec jsme se shodli, že přišel čas jít a zkusit to. Určitě to je lepší teď v zimě než pak v létě. Budu mít víc času se poprat o místo a prosadit se do mužstva před Ligou mistrů. Sparta může být dobrým odrazovým můstkem v další kariéře," rozumně probíral změnu dresu Michal Kadlec.

Pár kluků zná

Michal nejde úplně do neznámého prostředí. "Ze Slovácka znám Michala Medunu, který přišel na Letnou v létě, z reprezentační jedenadvacítky znám především Tomáše Juna a Michala Sivoka. S ním jsem si telefonoval a on mi řekl pár užitečných věcí. Znám trochu i Radoslava Kováče," vypočítal mladík ze Slovácka svoje známé ze Sparty.

Zatím neví, kde bude bydlet. "Byl bych rád, kdyby to bylo někde poblíž Letné. Ne, že bych se bál bloudění, ale nerad bych vstával moc brzy, abych se prodral zácpami na Letnou. Jinak nemám obavu, že bych se v Praze ztratil," konstatoval.

Reklama

Související témata: