Hlavní obsah

Mistr zúžil kádr, Štípek bude z Plzně hostovat v Mladé Boleslavi a Fillo míří do třetí anglické ligy

Plzeň

Přetlak v kádru se rozhodli vyřešit co nejdříve. Již před pátečním závěrečným utkáním domácí přípravy proti týmu Baníku Sokolov oznámila fotbalová Viktoria Plzeň několik odchodů. Štípek jde na půl roku do Mladé Boleslavi a Fillo míří do třetí anglické ligy. Úřadující mistr těmito změnami prakticky uzavřel kádr ještě před odjezdem na herní soustředění do Rakouska. Posilami jsou záložník Hořava z Olomouce a navrátilec Petržela z Augsburgu.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský David Štípek v souboji s obranou Brna.

Článek

Další změny Viktoria neplánuje, kádr považuje za momentálně uzavřený.

„Je možné, že další změny proběhnou během rakouského pobytu nebo těsně po návratu týmu z Westendorfu, nicméně v principu do Tyrolska odjede kádr, se kterým bude trenér Vrba počítat do soutěžních zápasů," řekl k aktuálním informacím Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie.

Záložník David Štípek odchází na půlroční hostování do týmu Mladé Boleslavi. „David je fotbalista s velkou perspektivou, od kterého si Viktoria hodně slibuje. V tuto chvíli, v realitě velké konkurence v ofenzivních řadách Plzně, by však David pravděpodobně neměl odpovídající herní vytížení. Při volbě týmu pro jeho hostování jsme přihlédli jednak ke kvalitě a hernímu projevu Boleslavi, jednak i k přání samotného hráče," vysvětlil hostování plzeňského odchovance Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Po Stavangeru do Brentfordu

Další z odchovanců plzeňského fotbalu, Martin Fillo, se zapojí do tréninku v anglickém celku Brentford FC. Tým třetí nejvyšší anglické soutěže, který v právě skončené sezóně přišel až ve finálovém utkání play off o účast ve druhé nejvyšší soutěži, bude také pro ročník následující patřit k favoritům League One. „Martin se zapojí do tréninků Brentfordu na jejich soustředění v Rakousku, o formě jeho případného působení v Anglii se bude jednat v následujících dnech. O Martina velmi stojí trenér anglického celku, který měl možnost jej vést během společného působení v norském Stavangeru," řekl Šádek.

Dvojice mladých fotbalistů Aleš Mandous a Matěj Kyndl se pak zapojí do přípravy v druholigových Bohemians Praha. „Situace je stejná jako u Martina Filla - hráči se v tuto chvíli zapojí do tréninku s týmem, Viktoria bude s pražským celkem jednat o možném působení obou odchovanců v následující sezóně," doplnil generální manažer Viktorie s tím, že jedinou formou působení těchto mladých fotbalistů mimo Plzeň by bylo hostování.

Kádr Viktorie pro soustředění v Rakousku
Brankáři:
Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Roman Pavlík.
Hráči do pole:
David Limberský, Radim Řezník, Marián Čišovský, Václav Procházka, Lukáš Hejda, Matěj Končal, Ondřej Chocholoušek, František Rajtoral, Milan Petržela, Marek Hanousek, Pavel Horváth, Michal Ďuriš, Jakub Hora, Vladimír Darida, Tomáš Hořava, Jan Kovařík, Daniel Kolář, Mladen Veselinovič, Stanislav Tecl, Marek Bakoš, Tomáš Wágner, Michael Krmenčík.

Reklama

Související témata: