Hlavní obsah

Kotůlek a Bobok stáhli výpovědi a zůstávají v Opavě

PRAHA

Výpovědi opavských fotbalistů Martina Kotůlka s Jiřím Bobokem nakonec nenabyly právní moci. Spor s dvojicí hráčů, kteří kvůli nevyplaceným mzdám pohrozili odchodem, klub vyřešil dohodou a oba fotbalisté dokončí v Opavě jarní část prvoligové sezóny.

Foto: internet

Fotbalisté Opavy - ilustrační foto

Článek

Platnost kontraktů byla zachráněna v posledním možném termínu, začátkem února totiž doběhla dvouměsíční výpovědní lhůta. Kotůlkovi klub uhradil dlužnou sumu v hotovosti, Bobok se jí má dočkat v několika splátkách. "Takový je výsledek dohody s oběma hráči. Výpovědi tudíž nenabyly právní moci a jak Kotůlek, tak Bobok odehrají jaro v Opavě," řekl mluvčí Jiří Berousek.

Udržením obou fotbalistů udělal ekonomicky sužovaný klub první krok ke stabilizaci kádru pro jarní část. V týdnu mají do Opavy z brazilského Barbarense dorazit i dvě nové jihoamerické posily do ofenzivy - střední záložník Andre da Silva a útočník Paul Zaltron.

"Uvidíme, jak se navíc bude vyvíjet situace kolem čtyř hráčů, které jsme pustili na zkoušku do Charkova. Do sedmého února by mělo být jasno," řekl Berousek.

Podle informací ČTK by se v sedmém celku ukrajinské ligy mohli uchytit defenzivní záložník Martin Sviták nebo středopolař Rostislav Kiša. Kompletní čtyřlístek včetně stopera Radka Jaška a slovenského útočníka Roberta Zehera ještě dnes odehraje přípravný zápas a po něm by měli představitelé Metalistu oznámit své záměry.

Úplně navíc ještě nepadla ani možnost, že by v Opavě setrvalo schopné brazilské duo Melinho - Batista. Poté, co nevyšly jejich námluvy se Slavií, je majoritní vlastník nabídl na bohatší západoevropský trh, ale jejich odchod bude i vzhledem k uzavřenému přestupnímu termínu složitější. Zájemce by je musel angažovat na bázi amatérských smluv.

"U nás jim v prosinci skončilo hostování, ale nelze asi úplně zamítnout variantu, že by se v Opavě třeba znovu objevili. Pravděpodobnost není vysoká, je to však v kompetenci majoritních vlastníků klubu," řekl Berousek.

Reklama

Související témata: