Hlavní obsah

Potrestaní sudí neplatí pokuty, hrozí jim další sankce

PRAHA

Šest fotbalových rozhodčích a jeden delegát, kteří byli již dříve za účast v korupční aféře potrestáni disciplinární komisí Českomoravského fotbalového svazu, se mohou dočkat dalších sankcí. Dosud totiž neuhradili vyměřenou pokutu, která byla součástí trestu. O jejich osudu se definitivně rozhodne 17. února.

Foto: internet

Pokud chcete vyhrávat, skočte si nejdřív do banky...

Článek

Komise se neplatiči zabývala již před týdnem. Tehdy se dostavil z předvolaných pouze sudí Ladislav Míka, jeho kolega Ladislav Talpa souhlasil s tím, aby byl případ projednán bez jeho účasti. Omluvu Marcela Hábla shledala komise jako neodůvodněnou a někdejší delegát Adolf Růžička se neomluvil vůbec.

Trojice Igor Gulajev, Zbyněk Pustka a Pavel Poledník se sice písemně omluvila kvůli pracovní zaneprázdněnosti, ale před komisi nepředstoupila opakovaně ani ve čtvrtek.

"Opakované omluvenky nemůžeme akceptovat," uvedl po jednání disciplinárky její šéf Alexander Károlyi. Komise už bude podle jeho slov ke všem hříšníkům přistupovat bez pardonu.

Prozkoumají spis Liberce

Přesto definitivní ještě rozhodnutí o dalším trestu za neplnění rozhodnutí fotbalových orgánů komise nepřijala. "Všechny případy vyřešíme najednou na zasedání, které se uskuteční 17. února," prohlásil šéf fotbalové disciplinárky.

V příštím týdnu bude se svými kolegy zřejmě pracovat na dalším případu spojeném s korupčním skandálem. "Během týdne bychom měli dostat k nahlédnutí spis ohledně vyšetřování Liberce a pak se rozhodneme, zda proti někomu zahájíme disciplinární řízení," uvedl Károlyi.

"Pokud ano, mohlo by být za týden jasno, koho si předvoláme na další zasedání," vysvětlil funkcionář další postup při vyšetřování aféry, která se táhne od loňského května.

Reklama