Hlavní obsah

Redaktor neřekl, že je z Bildu a moje slova proti Spartě si vymyslel, kontruje útočník Kadlec

Praha

V jednadvaceti letech je útočník Václav Kadlec ve Spartě jeden ze služebně nestarších. Koučem Vítězslavem Lavičkou byl vybrán za zástupce kapitána. V posledních dnech se hovoří o jeho odchodu z Letné, což sám nevyvrací, ale zároveň zdůrazňuje, že do zahraničí nespěchá. Zájem Eintrachtu Frankfurt je ale velký a Kadlec novou smlouvu na Letné ještě nepodepsal, a stávající mu za rok končí. Byl by tak levnější...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Václav Kadlec s cenou deníku Právo

Článek

V poslední době se hovoří o vašem odchodu do Frankfurtu. Budete vůbec ve Spartě, až vstoupí do dalšího boje o titul a Evropskou ligu?

Jsem ve Spartě a jsem tu opravdu spokojený. Na tom, že bych si chtěl jednou zahrát bundesligu, není nic špatného. Ukažte mi hráče, který by si nechtěl zahrát některou z předních evropských soutěží. Sparta mi za těch pět let hodně dala a pomohla mi výkonnostně nahoru, vždycky se budu snažit podávat v jejím dresu co nejlepší výkony. Přirostla mi za ty roky k srdci. Jednání probíhají, o možném odchodu i nové smlouvě, a pokud přestup teď nevyjde, zhrzený nebudu.

V rozhovoru pro německý bulvární list Bild jste ale řekl něco jiného...

To není pravda! Přišel za mnou člověk, který se nepředstavil jako redaktor Bildu, ale nějak jinak. Moje němčina ani angličtina nejsou ještě na takové úrovni, abych mohl vést nějaký rozhovor pro média. Jediné, co jsem opravdu řekl, bylo, že mám zájem si jednou zahrát bundesligu. Jinak jsem odpovídal: ano - ne. Některým otázkám jsem pořádně nerozuměl, odpovědi nejsou moje. Nebral jsem to jako rozhovor pro média. Rozhodně jsem neřekl nic proti Spartě. Nedovolil bych si ji pomlouvat, to by bylo i neprofesionální. Jsem tu opravdu spokojený, a co se týká jednání mezi kluby, nemohu je ovlivnit.

Ve Spartě začínáte šestou sezónu, titul jste získal v roce 2010. Kdy k němu v těch posledních třech sezónách, kdy ho Sparta nevybojovala, bylo nejblíž?

Těžko říct, naposledy k němu bylo hodně blízko, vlastně o všem rozhodl jeden nepovedený zápas. V předchozí sezóně jsem toho moc neodehrál a v té hned po titulu jsme o něj bojovali také do poslední chvíle, ale ta sezóna z mého pohledu nebyla tak dobrá. O to víc mrzí, když k titulu chybí jediný krůček, který pak neuděláte. Celou sezónu se za ním ženete a pak nic...

Máte za sebou podstatnou část letní přípravy. Jaká byla oproti těm předchozím?

Nijak se od předchozích nelišila. Věřím, že jsme dobře připravení.

V létě došlo k několika změnám v kádru. Bude Sparta silnější než na jaře?

Pár kluků odešlo, hlavně Jirka Jarošík, ale myslím si, že budeme silnější, protože přišli hodně kvalitní hráči.

Za minulou sezónu jste dostal několik ocenění. Mimo jiné trofej pro nejlepšího hráče minulého ročníku Gambrinus ligy podle deníku Právo. Jaká vůbec byla minulá sezóna z vašeho pohledu?

Za minulou sezónu jsem dostal ceny dvě, což beru jako ocenění mých výkonů. Určitě byla mojí nejlepší i vzhledem ke čtrnácti vstřeleným gólům. Tolik jsem jich nikdy v jednom ročníku nedal. Osobně mohu být spokojený, ale jako člen týmu Sparty rozhodně ne. Nepodařilo se nám potřetí v řadě splnit cíl, kterým byl titul. To mě pořád mrzí.

Reklama