Hlavní obsah

Fotbalisté Brna porazili v ligové generálce BB Istanbul

Bischofshofen/Praha

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v ligové generálce v rakouském Bischofshofenu nováčka turecké ligy BB Istanbul 3:1. O výsledku rozhodli Brňané všemi góly v úvodním poločase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost brněnských fotbalistů (ilustrační foto).

Článek

Skóre otevřel už ve 4. minutě po Janotkově centru Kroupa, další dvě branky přidala Zbrojovka těsně před přestávkou. Ve 41. minutě po akci Traorého zvýšil Markovič a ve 45. minutě proměnil Zavadil penaltu po faulu na Kroupu.

Turci sice technicky hráli rychle a dařilo se jim i kombinačně, ale střelecky se prosadili až v poslední čtvrthodině. Zbrojovka si vypracovala i několik dalších šancí, v jedné z nich Markovič trefil břevno.

"Generálka se nám vydařila, prosadili jsme se přesnější kombinační hrou. Za nejdůležitější ale považuji, že se nikdo nezranil a mohli jsme si vyzkoušet kádr, který by měl v ligové premiéře tvořit základ sestavy," poznamenal kouč Zbrojovky Ludevít Grmela. Jeho tým odstartuje Gambrinus ligu za týden v Jablonci.

Teplice remizovaly s Roudnicí

Naopak zklamaní jsou hráči Teplic, kteří v generálce pouze remizovali s třetiligovou Roudnicí nad Labem 1:1. Vítězstvím nezakončila letní přípravu ani Olomouc, která se Zlínem uhrála výsledek 0:0.

Teplice v Dubí prohrávaly už od sedmé minuty, kdy se za Roudnici prosadil Hrdlička. Ve 33. minutě sice vyrovnala letní nigerijský posila Salami, ale favorit už zápas otočit nedokázal. Severočeši zahájí ligu za týden v domácím duelu se Slováckem.

Olomouc proti druholigovému Zlínu na svém Andrově stadiónu nastoupila s asi nejsilnější sestavou, ale nikdo z ní se gólově neprosadil. Domácí Dreksa hned v úvodu trefil hlavou břevno, poté ve slibných šancích neuspěli ani Lietava, Petr či Ordoš. Hanáci příští neděli na úvod domácí soutěže přivítají Liberec.

Dalšímu prvoligovému účastníkovi naopak nedělní generálka vyšla. Příbram zdolala v Kácově druholigovou Vlašim 4:2, když se za ni prosadili Krbeček, Abraham, Mišůn a Jugas. Svěřenci trenéra Františka Straky vstoupí do nejvyšší soutěže příští pondělí v Mladé Boleslavi.

Přípravné fotbalové zápasy v Rakousku:
Zbrojovka Brno - BB Istanbul 3:1 (3:0)
Branky Brna: 4. Kroupa, 41. Markovič, 45. Zavadil z pen.
Sestava Brna: Hladký - Janotka, Schuster (67. Buchta), Pernica (46. Avdič), Husár - Pašek (59. Přerovský), Kaščák (52. Glaser), Zavadil, Traoré (65. Hyčka) - Markovič, Kroupa (46. Škoda). Trenér: Grmela.
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 0:0
Sestava Olomouce: Zlámal - Koutný, Škerle, Dreksa, Vepřek (83. Javůrek) - Navrátil, Pospíšil (46. Schulmeister), Plšek (45. Plšek), Ordoš, Petr (74. Varadi) - Lietava (74. Doležal). Trenér: Kotůlek.
FK Teplice - SK Roudnice nad Labem 1:1 (1:1)
Branky: 33. Salami - 7. Hrdlička.
Sestava Teplic: Grigar - Matula, Kaufman (55. Krátký), Hošek (46. Lüftner), Krob - Litsingi, Čajič (46. Ljevakovič), Vachoušek (46. Jursa), Nivaldo - Jindráček (46. Vůch), Salami. Trenér: Ščasný.
Graffin Vlašim - 1. FK Příbram 2:4 (2:2)
Branky: 9. a 39. Ujec - 19. Krbeček, 20. Abraham, 66. Mišůn, 81. Jugas.

Reklama