Hlavní obsah

Baník zaplatil dluhy. Bude mít znovu povolené přestupy fotbalistů

Ostrava

Zákaz přestupů fotbalistů do Baníku Ostrava dnes pominul. Vedení slezského klubu vyrovnalo závazky, kvůli nímž ho FAČR před třemi týdny potrestala zablokováním přestupů, a ještě před prvním ligovým kolem na Slavii by tak mělo stihnout zaregistrovat všechny plánované posily.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Šenkeřík (vpravo) byl jedním z věřitelů klubu.

Článek

Verdikt, který opět uvolnil pohyb hráčů směrem do klubu, do Ostravy dorazil ve shodě s předběžným příslibem ze sídla asociace v pravé poledne. "Dluh jsme uhradili a FAČR nám znovu povolila přestupy hráčů," řeklamluvčí klubu Eva Šimčíková. Baník dosud mohl hráče pouze prodávat.

Fotbalová asociace pozastavila Ostravě přestupy za poslední dobu už poněkolikáté. Tentokrát kvůli nesplněným finančním závazkům vůči někdejším hráčům Tomáši Markovi, Zdeňku Šenkeříkovi a bývalým trenérům Radku Látalovi s Jiřím Nečkem. Podle zákulisních informací mělo jít o částku kolem dvou miliónů korun.

Kouči Svědíkovi se ulevilo

Na odblokování přestupů netrpělivě čekal především kouč Martin Svědík, který pro první ligový zápas v pátek se Slavií počítá do základní sestavy minimálně s dvěma novými hráči: chorvatským obráncem Nenadem Dedičem z maďarského Szegedu a útočníkem Jakubem Rolincem z Olomouce. Ten by měl naskočit v případě neuspokojivého zdravotního stavu Antonína Fantiše, jenž má z generálky proti Frýdku-Místku pochroumaný kotník.

Vedle nich Baník bude pracovat ještě na dotažení formalit hostování záložníků Marka Šichora ze Zábřehu a Vojtěcha Engelmanna z Dukly Praha.

Reklama

Související témata: