Hlavní obsah

Brno už nechce dostávat laciné góly, touží se vyhnout boji o záchranu

Čestmír FolkSport.czPrávo

S touhou vyhnout se ve druhé sezóně mezi elitou boji o záchranu vstoupí fotbalisté brněnské Zbrojovky nedělním zápasem v Jablonci do nového ročníku Gambrinus ligy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Zbrojovky Brno Ludevít Grmela.

Článek
Fotogalerie

„Posílili jsme se o tři ostřílené borce. S Janotkou, Schusterem i Kaščákem bychom měli mít kvalitnější tým. Budeme mít také už víc zkušeností. Všichni noví fotbalisté navíc tíhnou k defenzívě, neměli bychom tudíž v žádném případě dostat tolik laciných gólů jako v minulé sezóně. Rádi bychom se pohybovali v klidném středu tabulky," přeje si sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Odmítá kritiku angažování stopera Schustera, který se před lety zapletl do korupční aféry v době, kdy hostoval v tehdy druholigové Bystrci. „Udělal tehdy chybu a pořádně za ni zaplatil. Teď ovšem maká naplno a strašně moc ji chce odčinit. Dostal v Brně druhou šanci a chytil ji za pačesy," uvedl Kudela na adresu hráče, který se do Zbrojovky vrátil po šesti letech z Moldavska a vydobyl si pozici v základní sestavě.

Zbrojovka v letním přípravném období v sedmi utkáních ani jednou neprohrála. „Je to hezká bilance, hráčům zvedly solidní výsledky sebevědomí. Musíme ovšem zůstat oběma nohama na zemi, liga bude úplně o něčem jiném. Už premiérové střetnutí v Jablonci nás důkladně prověří. Loni jsme dokázali přední celky tabulky pořádně potrápit, snad se nám to bude dařit i teď," doufá brněnský kouč Ludevít Grmela, který bude o víkendu postrádat marody Mezlíka s Lutonským.

Do role brankářské jedničky se posunul mladík Hladký, jemuž bude krýt záda zkušený Doležal. „Další gólman Petr je na odchodu do Larnaky. Nepočítáme už ani s útočníkem Halaškou, jehož přestup by se měl dořešit příští týden," informoval Kudela.

Reklama

Související témata: