Hlavní obsah

Titul se podle bookmakerů vrátí na Letnou. Sestoupí oba nováčci

Praha

Sázkové kanceláře před startem nové sezóny fotbalové Gambrinus ligy předpokládají, že se titul vrátí na Spartu. O mistrovský pohár podle nich budou Letenští soupeřit s obhájcem trofeje Plzní, která je s nepatrným kurzovým odstupem druhým největším favoritem soutěže. K sestupu bookmakeři odsoudili oba nováčky Znojmo a Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bookmakeři favorizují na titul pražskou Spartu.

Článek

Sparťané jsou největším favoritem ligy už počtvrté za sebou, v předchozích třech sezónách ale na vítěznou trofej ani jednou nedosáhli. Tak dlouho naposledy Letenští nezískali titul mezi lety 1968 až 1983.

Bookmakeři odhodnotili šance Sparty na zisk titulu od 1,95:1 do 2,4:1, na Plzeň jsou den před startem soutěže kurzy přibližně o dvě desetiny vyšší. Oproti začátku týdne se ale obě čísla vyrovnávají.

Výjimkou mezi sázkovými kanceláři je internetový Unibet, který jako jeden z mála favorizuje Západočechy. "V Česku převládá názor, že Sparta už musí konečně ligu vyhrát, ale my si to prostě nemyslíme," řekl manažer Unibetu Stanislav Jurečka.

"Podle našeho názoru má Plzeň lepší i širší kádr a co se jí možná nebude dostávat na hladu po vítězství, to mladý sparťanský tým vykompenzuje svou nezkušeností," dodal.

Střelcům by mohl vládnout Lafata

Sázkové tendence naznačují, že tipující počítají v boji o titul jen se Spartou a Plzní. U Tipsportu vsadilo na Viktorii 70 procent lidí, 20 procent vkladů míří na Letenské. Slavii a Liberec tipují jen tři procenta sázejících.

O třetí místo se podle bookmakerů poperou bronzový tým z minulé sezony Liberec a ambiciózní Mladá Boleslav, posílená o záložníka Jiřího Štajnera. Následují Olomouc, Jablonec a Slavia Praha s v průměru stejnými kurzy.

Zatímco na čele očekávají sázkové společnosti vyrovnanou bitvu mezi Spartou a Plzní, na opačné konci tabulky vidí situaci jasněji. Nepochybují o tom, že sestoupí Znojmo (1,35:1) a spolu s ním nejspíš i druhý nováček Bohemians Praha 1905.

Těžký ročník předpovídají bookmakeři Jihlavě, kterou čeká druhá sezóna po loňském postupu mezi elitu. Střelcům by měl podle prognóz jasně vládnout sparťan David Lafata, vítěz tabulky kanonýrů z předchozích tří ročníků.

Reklama

Související témata: