Hlavní obsah

Klokani slibují fotbal, soupeře prý už rozkopávat nebudou

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou po roce zpátky v nejvyšší soutěži. „Bereme to jako rok nula, chceme se především zabydlet,“ zdůraznil ředitel klubu Ladislav Valášek. „Abychom mohli hrát v Ďolíčku, museli jsme investovat do nového vyhřívaného trávníku. Ten potřebuje ještě čtrnáct dní, aby se na něm dalo hrát. Zbývá pak jen dokončit kotelnu, což stihneme,“ dodal s tím, že tato investice vyšla klub na osmnáct miliónů. „Fanoušci vybrali osm set tisíc, což je ohromné. Patří jim dík. Můžeme se na ně spolehnout nejen při zápasech,“ zdůraznil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians Radek Šírl (vlevo) a záložník Sparty Praha Josef Hušbauer během utkání Letního ligového poháru Prahy.

Článek

„První dva zápasy hrajeme venku, což není úplně to pravé, ale domácí prostředí je pro nás mnohem víc. Poznal jsem v boji o záchranu v Edenu a pak v boji o postup v Ďolíčku, jak obrovský rozdíl je v atmosféře a jak pozitivní vliv má domácí prostředí na hráče. V lize se chceme v první řadě zachránit a pak zabydlet, a Ďolíček by měl být jedním z pozitivních atributů v cestě k těmto cílům,“ přidal kouč Jozef Weber.

Šírl po utkání v Plzni

Weber respektuje velkou investici do nového trávníku, takže si nenaříkal, že nepřišlo tolik posil, kolik si přál. „Příchod Šírla by měl být dotažen po pátečním utkání v Plzni, které patří. Další hráče máme vytipované. O tom, na jaké posty, mluvit nebudu. Nám nejde jen o to, doplnit kádr, zajímá nás i charakter hráčů. Chceme takové, kteří do mužstva zapadnou, pomohou mu,“ zdůraznil Weber a připustil, že by jednoho až tři ještě bral.

Do Ďolíčku přišli brankáři Martin Berkovec ze Slavie a Peter Gabriš, ze Slovanu Bratislava. Obranu by měl vyztužit jablonecký stoper Jakub Štochl, který se po třech letech potká s bratrem Matějem, který řádí v útoku Bohemky. Ze Sparty dorazil další obránce Daniel Krch, útok by měli posílit Adam Klavíka, který působil v Horních Měcholupech, a z Liberce Moustapha N'Diaye, jenž se výborně prezentoval v generálce proti Spartě.

Koller jen v hledišti

Když přišla řeč na Jana Kollera, jako velkého fanouška Bohemky, který netajil dříve zájem za ni hrát, jeho kamarád, sportovní ředitel klubu Tomáš Požár, se jen usmál: „To víte, že jsem Honzu oslovil, ale on sám řekl, že už to pro něj není. Nemělo smysl ho přemlouvat, jsme rádi, když nám přijde osobně fandit, což v době, kdy je v Čechách, také dělá.“

Ředitel klubu Valášek také uvedl, že Bohemka věří ve zdárné ukončení finančních sporů kolem Jana Morávka, který hraje v Augsburgu¨, a zdůraznil, že vršovičtí Klokani hledají právě v Německu vhodné partnery pro spolupráci. Postup do Gambrinus ligy označil za velkou radost a příjemnou starost. „Ale půjdeme do ní s velkou pokorou. Měla by být odrazovým můstkem k lepším zítřkům.“

Klokani prý zůstanou věrni své bojovnosti, ale herní styl změní. „Hrajeme víc technicky. Není to o tom, že soupeře rozkopeme. Myslím si, že jsme dobře připravení. Chceme nabízet pohledný, aktivní fotbal a dokázat nejen našim fanouškům, že do první ligy patříme,“ zdůraznil kapitán mužstva Josef Jindřišek.

Reklama