Hlavní obsah

Když jsem nedávno viděl sestavu Sparty, musel jsem se smát, říká Vidlička

Olomouc

Po dvou letech v hlavním městě změnil fotbalista Vlastimil Vidlička prostředí. Na dva roky podepsal smlouvu v Olomouci a je rád, že má konečně jasno o budoucnosti. „Sparta se neopouští lehce, ale už je to minulost a já jsem rád, jak všechno nakonec dopadlo," tvrdí zkušený obránce.

Foto: Sigma Olomouc

Vlastimil Vidlička při tréninku v Olomouci.

Článek

Když mluví o bývalém působišti, z jeho slov je znát, že pořád cítí trochu zklamání. Na Letné měl ještě rok smlouvu. „Sparta chtěla jít cestou omlazení týmu. Když jsem ale nedávno viděl sestavu, ve které nastoupili, musel jsem se smát. Jenže ve Spartě už se nechci pitvat," prohlásil Vidlička.

Nabídky prý měl z více klubů. „Ta z Olomouce ale byla nejkonkrétnější. V kontaktu s vedením Sigmy jsem byl už od dovolené po sezóně. Tehdy začala probíhat jednání o mé smlouvě a také ta mezi Spartou a Olomoucí. Trvalo to dlouho, ale teď už se naštěstí všechno dotáhlo a jsem rád," přiznal zlínský odchovanec. „Nějakou dobu jsem trénoval sám a už jsem se těšil, až se zapojím do přípravy s týmem," prozradil po prvním tréninku.

Nedělní zápas s Libercem nestihne

Angažmá na Hané bere jako novou výzvu v kariéře. „Sigma má velmi silné mužstvo, které je už pár let pohromadě a i v minulé sezóně potvrzovalo, že může hrát o špici tabulky. Já doufám, že letos o přední příčky, pokud možno pohárové, budeme hrát zase. Poháry do Olomouce určitě patří," uvedl Vidlička.

„Taky doufám, že moje role v týmu bude jiná než ve Spartě. Odpovídající mým zkušenostem a tomu, co mám za sebou," přál si zkušený fotbalista, který v lize odehrál přes 250 zápasů.

V posledním kole minulého ligového ročníku s Duklou si poranil zadní stehenní sval a léčba se protáhla. „Hned na druhém tréninku letní přípravy jsem si zranění obnovil. Teď už ale týden běhám a zdá se, že je to v pořádku. V pondělí jdu ještě pro jistotu na kontrolní vyšetření, nedělní premiéru s Libercem proto nestihnu. Věřím ale, že příští týden budu fit a připravený hrát," dodal bývalý sparťan.

Reklama

Související témata: