Hlavní obsah

Plzeň zdemolovala Klokany, Ostrava veze bod z Edenu. Nováček ze Znojma remizoval na Dukle

roj, jisSport.cz
Aktualizováno

Parádní start do nové ligové sezóny předvedli fotbalisté mistrovské Plzně. Viktoria doma rozdrtila v prvním kole Gambrinus ligy nováčka Bohemians Praha 1905 poměrem 5:0. Více se dařilo druhému nováčkovi ze Znojma. Ve vůbec prvním prvoligovém utkání v klubové historii remizoval na Julisce s Duklou 1:1. Páteční program uzavřel duel Slavie s Baníkem Ostrava, který po remíze 1:1 skončil také dělbou bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z úvodního gólu. Druhý zleva (č. 11) je střelec Milan Petržela.

Článek
Fotogalerie

V Plzni zavládlo mírné rozčarování po úvodním duelu druhého předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo, proti němuž i přes velkou převahu vyhrála Viktoria "jen" 4:3. Před odvetou si ale spravila chuť doslova exhibičním výkonem proti Bohemians 1905.

Hodně ustrašeně hrající Klokany poprvé vytrestal po necelých dvaceti minutách navrátilec z Augsburgu Milan Petržela, jenž tak výborně navázal na své výkony na západě Čech zpřed dvou let.

Na hře Plzně nebyla znát ani absence odpočívajícího kapitána Pavla Horvátha. Do přestávky se trefil ještě Marian Čišovský. Po změně stran sice hosté zahrozili i v ofenzivě, ale branky dál padaly jen do jejich sítě. Po Danielu Kolářovi se trefil ve formě hrající Tomáš Wágner a premiérové ligové trefy v dresu Viktorie se dočkal konečně Stanislav Tecl, jenž proměnil pokutový kop.

Klokani kromě všech bodů přišli také o kapitána Josefa Jindřiška, jenž musel kvůli zranění střídat.

V Edenu zhasla světla

Za třemi body mířila i ambiciózní Dukla. V prvním poločase ji dostal do vedení levačkou zkušený Patrik Gedeon. Jenže hosté se po změně stran dočkali za aktivitu zasloužené odměny, když Patrik Hrošovský křížnou střelou srovnal na konečných 1:1. Znojmo tak ve svém prvním zápase Gambrinus ligy získalo premiérový bod.

Slavia Praha měla v duelu s Baníkem více ze hry, ovšem v Edenu se nakonec musela spokojit s nerozhodným stavem 1:1. Zápas na necelou čtvrthodinu přerušil výpadek osvětlení. Po 69 minutách zhasla v Edenu světla a podařilo se je nahodit asi za třináct minut.

Už předtím ale padly oba góly. Po hodině hry se jako první prosadil ostravský Kukec, který prostřelil domácího brankáře Čontofalského. Ten neměl při obdrženém gólu čisté svědomí, střelu mířící doprostřed branky totiž neudržel ve svých rukavicích. Jenže radost nevydržela Ostravě ani dvě minuty. Po Nitrianského centru se Mičola z voleje trefil přesně pod břevno a proti svému někdejšímu klubu srovnal na konečných 1:1.

Páteční zápasy fotbalové Gambrinus ligy:
Dukla - Znojmo 1:1
Branky: 26. Gedeon - 73. Hrošovský.
Plzeň - Bohemians Praha 1905 5:0
Branky: 19. Petržela, 40. Čišovský, 54. Kolář, 66. Wágner, 73. Tecl z pen.
Slavia - Ostrava 1:1
Branky: 62. Mičola - 60. Kukec.

Reklama