Hlavní obsah

Hrošovský je znojemským hrdinou. Gedeonovi pokazil oslavu narozenin

Karel FeltPrávo

Dvacetiletý slovenský záložník Patrik Hrošovský se stal znojemským hrdinou. Vstřelil první gól svého týmu v nejvyšší soutěži. „Je to perfektní pocit. Premiéra super! Poprvé jsem si zahrál ligový zápas a hned jsem dal gól. Navíc si vezeme cenný bod za remízu 1:1,“ liboval si jeden ze sedmi znojemských hráčů na hřišti, kteří měli v kolonce ligových gólů nulu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Znojma v Gambrinus lize Patrik Hrošovský se raduje ze své trefy proti pražské Dukle.

Článek
Fotogalerie

V šestadvaceti letech si znojemský stoper Josef Hnaníček také poprvé zahrál první ligu. „Byli jsme nervózní, přeci jenom to byla premiéra v nejvyšší soutěži. Když se ale začalo hrát, spadlo to z nás,“ říkal spokojeně. „My jsme na Julisku jeli opravdu s cílem neprohrát, což se nám podařilo. Boj o záchranu jsme začali dobře. Duklu jsme v podstatě nepustili do šance. Inkasovaný gól byl trochu smolný, dostali jsme ho po odraženém míči,“ dodal Hnaníček.

Znojemský trenér Leoš Kalvoda neplýtval chválou... „My jsme sem opravdu jeli s tím, že můžeme bod uhrát, což se nám podařilo, ale v naší hře bylo hodně nedostatků. Vždyť jsme měli tlak, ale nedostali jsme se dlouho k pořádné střele, když nepočítám tu prdlavku Oklešťka. Toho, že by hráči měli po remíze na Julisce hlavu nahoře, se nebojím. Oni vědí, že na to jsem pes. Premiéra v lize se nám podařila, ale pořád máme na čem pracovat,“ pravil Kalvoda.

Pokažené narozeniny

Kapitán Dukly Patrik Gedeon slavil v pátek osmatřicáté narozeniny a mohla to být parádní oslava, protože vstřelil vedoucí gól svého týmu. Čekal na něj 49 zápasů, naposledy se trefil proti Liberci na podzim 2011... „To je to tak dlouho? Jestli budu čekat na další takovou dobu, tak mi bude čtyřicet. Ale zaokrouhlil jsem počet svých ligových tref na dvacet, takže můžu skončit,“ pravil s úsměvem.

„Samozřejmě bod je ztráta, nám se to stalo na začátku ligy potřetí, ale kdyby z toho zase bylo na konci šesté místo, bral bych to. Vzhledem k průběhu utkání, kdy nás Znojmo většinu času přehrávalo, ale nemůžeme být zklamaní. Znojmo si bod zasloužilo, my jsme hráli moc špatně a musíme pořádně zabrat, abychom neměli starosti,“ zdůraznil Gedeon.

Kouč Dukly Luboš Kozel byl také nespokojený. „Podali jsme výkon pod naše možnosti. Nechali jsme se chvílemi zatlačit. Ztráceli jsme příliš mnoho míčů,“ vypočítal nedostatky svých svěřenců.

Reklama