Hlavní obsah

Tecl se po devíti měsících konečně trefil. Sice z penalty, ale i tak musí trenérovi zaplatit pivo

Plzeň

Neskutečné střelecké trápení prožíval po přestupu do Plzně mladý ex-jihlavský snajpr Stanislav Tecl. Na Vysočině se mu dařilo a sázel góly pomalu na požádání, jenže na západě Čech pro něho byla branka soupeřů zakletá. V přípravě se trefoval, i v pohárech góly dával, ale v lize se ne a ne trefit. Ve čtrnácti zápasech nastoupil, ani jednu branku nedal. Hotové prokletí, které zlomil až v pátečním zápase proti Bohemians Praha 1905 (5:0).

Foto: Petr Horník, Právo

Stanislav Tecl slaví gól.

Článek

„Už jsem dokonce četl, že jsme za dvacet miliónů koupili hráče, který neumí dávat góly," poznamenal plzeňský trenér Pavel Vrba poté, co se zimní akvizice v úvodu nového ligového ročníku přece jen trefila.

V duelu proti Bohemians přišel Tecl na hřiště až v průběhu druhé půle, přesto se záhy postavil k exekuci penalty. Kapitán David Limberský mu dokonce sám podal míč a na pokutový kop ho poslal.

„To já řekl Limberskému, kdo má jít penaltu střílet," přiznával trenér Vrba, že měl na probuzení mladého střelce svou zásluhu.

„Jasně, že jsem moc rád, že jsem se konečně trefil. A nic na tom nemění, že to bylo z penalty. Snad už jsem konečně střeleckou smůlu protrhl a budu dávat góly," liboval si Stanislav Tecl, který se v lize naposledy trefil ještě v jihlavském dresu 21. října loňského roku v duelu se Spartou.

Spadl mu balvan ze srdce

„Do čeho jsem v Jihlavě kopl, to skončilo v bráně, zatímco v Plzni jsem nedokázal dát gól ani z brankové čáry. Takovou mizérii jsem během kariéry ještě nezažil," přiznával a děkoval Petrželovi, že po jeho akci následovala penalta.

„Musel jsem mu pomoci, když jsem viděl, jak se trápí. Však jsem mu před utkáním říkal, že proti Bohemce střeleckou smůlu konečně protrhne," smál se Milan Petržela.

„Asi by bylo hodně blbé, kdybych pokutový kop neproměnil. Nikdo si neumí představit, jak velký balvan mně spadl ze srdce. Teď musím trenérovi zaplatit pivo, o které si řekl za to, že mě na penaltu poslal. Zaplatím ho rád, protože jsem vděčný nejen jemu, ale i spoluhráčům a všem kolem mužstva, jak mně povzbuzovali a neustále dodávali sebevědomí," doslova zářil po penaltové trefě  představující po devíti měsících hotové vykoupení Stanislav Tecl.

Reklama

Související témata: