Hlavní obsah

Kozla potěšil jen střílející veterán Gedeon

Praha

Viditelně zklamaný byl po remíze 1:1 se Znojmem kouč Dukly Luboš Kozel... „Pochopitelně nejsem spokojený. Doma jsme chtěli odstartovat vítězně, ale na to bychom museli předvést lepší výkon,“ přiznal po zápase. Dukla i svoji třetí sezónu v nejvyšší soutěži začala remízou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Luboš Kozel, trenér fotbalistů pražské Dukly.

Článek

„Znojmo nám ukázalo už v úvodu, že to nebude jednoduché utkání, ale po deseti minutách jsme převzali otěže a šli jsme za gólem, který dal Patrik Gedeon. Jenže právě vedení nás příliš uspokojilo. Když jsme pak chtěli přidat další, už nám to nešlo. Soupeř se dostával čím dál tím víc do hry a ve druhé půli měl pasáže, kdy nás vyloženě přehrával. Po vyrovnávací brance jsme chtěli zápas rozhodnout v náš prospěch, bohužel jsme na to dnes neměli potřebnou kvalitu. Zápas skončil remízou, která byla zasloužená,“ povzdechl si Kozel.

Problém je v hlavách hráčů

Znojmo sice mělo delší čas míč na kopačkách, ale prakticky žádnou vyloženou příležitost. „Šancí jsme měli skutečně asi víc, jenže Znojmo si tu svoji dokázalo připravit a proměnit,“ nabídl kouč Dukly srovnání, jak se šancemi nakládal který ze soupeřů.

Ve středové řadě Pražanů hodně chyběl Tomáš Borek, který odešel do Turecka... „Musíme se s tím vyrovnat, ne se na to vymlouvat. Všichni naši středopolaři umí hrát líp, bohužel proti Znojmu to nefungovalo, takže to bylo znát. Naše hra je na práci středové řady založená. Když dobře nepracuje, ovlivní to výkon celého mužstva. Tím ale nechci špatný výkon hodit jenom na ně. Když hraje dobře středová řada, pak hraje dobře celé mužstvo,“ konstatoval Kozel.

Dukla právě v kombinaci středové řady udělala hodně soupeřem nevynucených chyb. „To je o hlavách hráčů. Tisíckrát jim můžete říkat, že se Znojmem je čeká těžké utkání... Jinak se prostě v hlavě připraví na Spartu nebo Plzeň, jinak na Znojmo,“ hledal kouč vysvětlení.

Vedoucí gól jim uškodil

„Paradoxně nám uškodilo, že jsme se dostali do vedení. Kluci si mysleli, že je hotovo. Chtěli ještě přidat druhý gól, ale zapomněli na to, že v první řadě ho nesmí sami dostat, aby zápas vyhráli. Po vyrovnání stoupla nervozita a nepřesností ještě přibylo. Tohle mě hodně mrzí, protože mužstvo je už natolik zkušené, že by si s tím mělo poradit a v takových chvílích utkání zklidnit a dohrát to třeba na těch 1:0,“ posteskl si.

Jedno pozitivum Kozel přeci jenom v zápase našel... „Jsem rád, že dal po tak dlouhé době ligový gól Patrik Gedeon a ještě v den svých osmatřicátých narozenin. I sám sobě ukázal, že na to pořád má a pro nás je velmi platným hráčem.“ Pomyslný klobouk smekl i trenér Znojma Leoš Kalvoda: „Obdivuji ho, co v jeho letech ještě naběhá a odmaká. Z něho by si měli vzít příklad někteří mladí hráči.“

Reklama