Hlavní obsah

Musíme si rychle sednout zpátky na zadek, tvrdí po debaklu brankář Jihlavy Blažek

Jihlava

Na jaře možná obral výtečnými zákroky Spartu, kterou stále nosí v srdci, o mistrovský titul. V nedělní ligové premiéře musel naopak brankář Jaromír Blažek, který obléká od loňské zimy po nuceném odchodu z Letné jihlavský dres, skousnout od svého bývalého mužstva potupnou porážku 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jihlavy Jaromír Blažek.

Článek

Byli sparťané o tolik lepší?

Bohužel ano. Když si zpětně promítnu průběh střetnutí, můžeme být za třígólovou porážku vlastně ještě rádi. Vždyť Pražané nás předčili snad o dvě třídy. Vytvořili si nebývalé množství střeleckých příležitostí. Naštěstí proměnili jen čtyři. Nikdo by se ovšem nemohl divit, kdyby nastříleli třeba šest či sedm branek.

Pamatujete takhle nepovedený start do sezóny?

Zažil jsem toho už ve fotbale hodně. Momentálně si ovšem nevybavuju, že by mě něco tak hrozného kdy potkalo.

Zápas zřejmě notně ovlivnila sparťanská penalta hned ve třetí minutě...

To jistě. Rychle inkasovaný gól z pokutového kopu otřese každým týmem. Když se vzápětí soupeř trefil podruhé, octli jsme se v hrozně složité situaci. Strašně moc jsme to Spartě ulehčili.

Čím si vysvětlujete tak bídný výkon svého mužstva?

Netuším, proč jsme zahráli tak mizerně. Sparťanům jsme nechávali na hřišti až příliš mnoho prostoru. K utkání jsme přistoupili strašně volně. Jako kdybychom si snad ani neuvědomili, že přípravné období už skončilo a začala liga, která je úplně o něčem jiném než přátelské zápasy.

Co teď s tím?

Předně si musíme sednout rychle zpátky na zadek. Minulá sezóna, v níž jsme byli nováčky, nám vyšla parádně. Neměli bychom si v té nové sami přivodit od samého začátku problémy. Chce to vyříkat si, co se vlastně přihodilo. V sobotu v Hradišti musíme podat mnohem lepší výkon.

Nebylo na škodu, že uprostřed vaší obrany nastoupil Kopic, který se stále potýká se zdravotními problémy, a na jaře stabilní stoper Tlustý se musel přesunout na post pravého beka?

Těžko říct. V uplynulém ligovém ročníku ale nastupovala naše obranná čtveřice v nějakém složení a moc gólů jsme neinkasovali. Teď jsme zkoušeli něco nového a úspěch to nepřineslo.

Zaujal vás někdo ve sparťanském dresu?

Marek Matějovský. Prokázal, že je stále vynikajícím záložníkem. Což ostatně vědí všichni, kdo fotbal trochu sledují. Jen na Letné o tom někteří dosud pochybovali.

Reklama

Související témata: