Hlavní obsah

Ščasný litoval ztráty, Kalvoda remízu v brněnském azylu bral

Brno

S rozporuplnými pocity opouštěli fotbalisté Znojma i Teplic hřiště po bezbrankové remíze v předehrávce 2. kola Gambrinus ligy. Zástupci obou týmů přemítali, zda nemohli v úmorném vedru vydolovat na brněnském stadiónu tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radim Nepožitek ze Znojma (vlevo) bojuje o míč s teplickým Franci Litsingim.

Článek

„Zpočátku jsme přenechali Znojemským až příliš prostoru a mohli jsme prohrávat. Postupně jsme ovšem jejich převahu eliminovali a ve druhé půli jsem dokonce viděl pasáže, v nichž jsme byli výrazně lepší. Jenže před soupeřovou brankou nám scházelo víc důrazu a chytrosti," litoval teplický kouč Zdeněk Ščasný. „Proto jsme nevyhráli, byť jsme měli k vítězství blíž. Plichta je pro nás ztrátou, avšak na druhou stranu se každý bod zvenku počítá. Znojmo, přestože je nováčkem, bude všem nepříjemným protivníkem," předpověděl.

Trenér Jihomoravanů Leoš Kalvoda, jehož celek poprvé nastoupil k domácímu duelu v brněnském azylu, plichtu bral. „Kdybychom dali na začátku gól, mohli jsme možná vyhrát. Jenže pak nám ke konci docházely síly a párkrát se nás přidrželo štěstíčko. Pro nás je to hlavně další důležitá prvoligová zkušenost a po povedeném střetnutí na Dukle i druhá cenná remíza. Těší mě, že si na zápas v Brně našlo cestu přes dva tisíce diváků, a část z nich nám vytvořila velmi dobré prostředí," poděkoval Kalvoda na dálku zejména fandům ze Znojma.

Jeho tým mohl cestovat domů ještě spokojeněji, kdyby záložník Radek Buchta využil ve 20. minutě největší šanci střetnutí. „Mířil jsem nahoru, ale Grigar míč vyškrábl na roh. Na brněnský stadión si teprve zvykáme, a tak jsme si počínali dost opatrně. Šancí na obou stranách moc nebylo. V domácích zápasech by se sice mělo vyhrávat, ale i s bodem snad můžeme být spokojeni," přemítal.

I Buchta byl příjemně překvapený z návštěvy. „Ani jsem nečekal, že v takovém horku přijde v Brně tolik lidí," svěřil se.

Premiéru v teplickém dresu si v Brně odbyl po příchodu z Mladé Boleslavi ofenzívní záložník Ivo Táborský. „S mužstvem jsem dosud trénoval jen třikrát, a tak jsem ani nepočítal, že bych nastoupil hned v základu. Jsem vděčný, že jsem dostal šanci aspoň na poslední půlhodinu. Škoda že se mi v závěru nepovedlo hlavou zužitkovat dobrou střeleckou příležitost," kál se trochu Táborský, jenž jaro strávil na hostování v Českých Budějovicích, které sestoupily do druhé ligy. „S Teplicemi bych v této sezóně rád skončil nejhůř bezprostředně za příčkami znamenajícími účast v evropských pohárech," předsevzal si.

Reklama

Související témata: