Hlavní obsah

Wágner si splnil přání: dal gól a Plzeň brala všechny body

Příbram

Před pátečním zápasem v Příbrami si plzeňský kanonýr Tomáš Wágner, který přijel do města, kde fotbalově vyrostl, jako soupeř, přál, aby Viktoria vyhrála a on dal gól. Kanonádu Západočechů otevřel a nakonec z toho byl výsledek 4:2 pro Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Plzně Michal Ďuriš (vlevo) a Tomáš Wágner během utkání 2. kola Gambrinus ligy v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že jsme vyhráli a příbramským fanouškům děkuji, že mě přijali hezky, i když jsem hrál v týmu soupeře. Brzy jsme se dostali do vedení, ale když domácí výsledek otočili, trochu nám zatrnulo. Pomohl nám fakt, že jsme vyrovnali z penalty do šatny. Po změně stran už jsme žádnou komplikaci nepřipustili," říkal spokojeně mladík, který dal v pěti soutěžních zápasech pět gólů.

Spokojený byl i trenér Viktorie Pavel Vrba. „Na hřišti bylo vlastně šest hráčů, kteří neodehráli plný počet minut v Sarajevu, takže byli čerství. Úvod nám vyšel, ale pak jsme si situaci zkomplikovali vlastními chybami. Ukázala se však naše ofenzivní kvalita, která je díky Wágnerovi, Hořavovi a Petrželovi vyšší, než v minulé sezóně. Škoda zranění Daridy, který utrpěl už v první půli tržnou ránu na kotníku. Zkusili jsme to po změně stran, ale bolelo ho to, tak jsme neriskovali a střídal," vysvětlil plzeňský kouč.

Straka věřil v bod

Příbramský kouč František Straka byl po utkání zklamaný. „Věřili jsme alespoň v bod. Bohužel jsme inkasovali zbytečně před půlí a pak nepokryli při standardce hráče. Viktoria ale ukázala, že je kvalitativně někde jinde. Pro diváky to byl určitě zajímavý zápas. Prohra nás mrzí, ale já jen doufám, že rentgen nepotvrdí obavy zraněného Švancary, že má pravou ruku zlomenou," pravil smutně.

Dvěma góly se prezentoval makedonský mladík Zoran Danoski. „Jsem za ně rád, ale mrzí mě, že jsme nakonec prohráli. Na jeden mi přihrál Petr Švancara, moc dobře se s ním spolupracuje. Vrátil jsem se po půlroční absenci zaviněné zraněním. Myslím si, že máme na to, abychom v lize hráli kvalitní zápasy i s tak silnými soupeři jako je Plzeň," pravil Danoski.

Reklama

Související témata: