Hlavní obsah

Žádné příbramské prokletí už neexistuje, těší plzeňského útočníka Wágnera

Karel FeltPrávo

Pět soutěžních zápasů a pět gólů. Taková je bilance třiadvacetiletého plzeňského útočníka Tomáše Wágnera. V pátek přijel do Příbrami, kde fotbalově vyrostl, poprvé jako hráč soupeře. Roli hrotového útočníka opět zvládl skvěle a gólem přispěl k výhře Viktorie 4:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Plzně Michal Ďuriš (vlevo) a Tomáš Wágner během utkání 2. kola Gambrinus ligy v Příbrami.

Článek

Splnil jste si předzápasové přání. Dal jste v Příbrami gól a Plzeň vyhrála. Cítíte velkou spokojenost?

Gól chci dát v každém utkání. V Příbrami to bylo pochopitelně specifické, vždyť jsem tu fotbalově vyrostl a ještě na jaře jsem pomáhal se záchranou. Radost mám z gólu i z výhry, ale jinak přeji Příbrami všechno nejlepší.

Jaký to byl pocit, poprvé přijet do Příbrami jako soupeř?

Je to zvláštní pocit. Moc jsem se na zápas těšil, byl jsem plný očekávání, jaké to bude. Jsem vděčný fanouškům, že mě přijali doma hezky a fandí mi. Já Příbrami také, když spolu zrovna nehrajeme. Tenhle klub mě vychoval, dostal jsem tu šanci hrát nejvyšší soutěž.

Příbrami jste tentokrát pomáhal body sebrat. Co když jí budou na konci soutěže chybět?

Tak v tomto směru se o Příbram v lize nebojím. Proti Viktorii podala výborný výkon. Vyhrát tady bylo moc těžké.

Nezatrnulo vám, když Příbram otočila skóre, vždyť Plzeň tu v lize dvakrát po sobě prohrála. Jednou i vaší trefou...

Začali jsme dobře, dali jsme gól. To je vždycky dobré, když se dostanete do vedení. Bohužel po chybách jsme dostali dva góly. Naštěstí na konci půle jsme srovnali z jasné penalty. To nás uklidnilo. Měli jsme před sebou ještě celý poločas, abychom zápas dotáhli do vítězného konce. Věděli jsme, že šance přijdou a věřili, že vyhrajeme, což se také stalo. Na to, že bychom tu znovu prohráli, já tedy poprvé, jsme ani nepomysleli. Možná by to přišlo, kdybychom skutečně prohráli. To se nestalo, takže žádné příbramské prokletí nebo zakletí neexistuje.

Ve dvou ligových zápasech jste dali devět góly, ve dvou duelech v předkole Ligy mistrů dalších šest. Kde se bere ta ofenzivní síla Plzně?

Máme hodně ofenzivní mužstvo a hodně na zakončení pracujeme.

Vy máte pět tref v pěti zápasech, což je trochu neobvyklé...

Pracuji na sobě, dostávám šanci, snažím se ji využít. Ode mne se góly čekají, takže jsem rád, že mi to tam padá a snad bude i padat dál.

Hrajete v rytmu úterý - pátek, na což jste nebyl zvyklý. Jak tenhle rychlý sled zápasů snášíte?

Zažívám to poprvé. Náročné to je spíš kvůli přeletům, ale nemám s tím problém. Vždyť tenhle rytmus zažívá spousta týmů a hráčů, tak proč bych to neměl zvládnout zrovna já. Jako každý fotbalista raději hraju než trénuju.

Reklama