Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:1Liberec otočil zápas se Slavií a výhrou se naladil na Evropskou ligu s Curychem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Kisel 0 : 1
46. Rabušic 1 : 1
50. Rabušic 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce porazili Slavii 2:1 a spolu s Plzní a Spartou jako jediní v nové sezoně neztratili ani bod. Severočeši prohrávalu poté, co se ve 44. minutě proti bývalému klubu trefil Kisel, po pauze ale otočil skóre. Po dvou centrech Kušníra dal dva góly Rabušic. Liberec v součtu s minulou sezonou v lize podvanácté za sebou neprohrál a vítězně se naladil na čtvrteční úvodní duel 3. předkola Evropské ligy s FC Curychem. Zato Slavia má po dvou kolech jen bod.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Michael Rabušic dal Slavii dva góly.

Článek

Brankář Černý se po osmi a půl letech vrátil do slávistické branky symbolicky v Liberci, kde za červenobílé odchytal předchozí ligový duel. V prvním poločase ale nemusel vážněji zasahovat, protože hostující obrana nepustila třetí tým uplynulé sezony do jediné šance.

Zápas měl i v tropickém vedru dobré tempo, oba týmy se ale zpočátku soustředily na defenzivu. Aktivněji začali hosté a gólman Kovář měl co dělat, aby v devatenácté minutě vyškrábl křížnou střelu Juhara.

Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, udeřila Slavia. Fenin, který dostal v útoku přednost před Škodou, vysunul ve 44. minutě Nitrianského, ten posunul míč na Kisela a hostující kapitán střelou do šibenice otevřel skóre. Slovenský záložník tak skóroval proti svému bývalému klubu.

Slavia na jaře jako jediná dokázala Slovan obrat v lize o všechny body, dnes se jí to ale nepovedlo. Okamžitě po příchodu inkasovala vyrovnávací branku. Kušnír poslal do vápna ostrý centr a Rabušic v souboji s Černým tělem dotlačil balon do sítě.

Liberec ožil a v 59. minutě po stejné akci jako v úvodu druhé půle otočil stav. Po dalším Kušnírově centru se pověsil do vzduchu Rabušic a přesnou hlavičkou nedal Černému šanci. Útočník Slovanu v součtu s minulou sezonou vstřelil v posledních devíti ligových kolech jedenáct gólů.

Hosty zvrat ve skóre zaskočil a dorazit je mohl Delarge, jenže v úniku na Černého si moc předkopl míč. Slávistickou hru rozhýbal střídající Koreš, v 66. minutě měl na noze vyrovnání, ale z hranice penalty přestřelil. Pražané se tlačili za vyrovnáním, ale otvírali tím prostor pro liberecké brejky. V nich odmítl rozhodnutí aktivní Delarge a nakonec to mohlo Slovan mrzet, kdyby Petrák v závěru neminul tyč.

Liberec - Slavia 2:1
Branky: 47. a 59. Rabušic - 44. Kisel. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Hájek. ŽK: Kušnír, Kelič - Kisel, Gecov, Škutka, Bortel, Nitrianský. Diváci: 6638. Poločas 0:1.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Hušek (76. Sackey), Rybalka (46. Fleišman) - Delarge, Pavelka, Kalitvincev (88. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Slavia: Černý - Nitranský, Petrák, Bortel, Čonka - Gecov, Zmrhal - Mičola (76. Štěpán), Kisel, Juhar (57. Koreš) - Fenin (66. Škutka). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: