Hlavní obsah

Zraněný Došek se pokusí stihnout závěr podzimní části ligy

Uherské Hradiště

Zraněný útočník fotbalistů Slovácka Libor Došek, který si v pátek na tréninku natrhl postranní vazy v koleně, se pokusí stihnout podzimní závěr ligy. Nyní má nejlepší střelec Slovácka uplynulého ročníku na noze ortézu a při chůzi používá berle. Měl by mít šest až osm týdnů nohu v klidu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Došek (v bílém) ze Slovácka si souboj se sparťanem Markem Matějovským jen tak nezopakuje.

Článek

"Udělám všechno pro to, abych se vyléčil co nejdříve. Rád bych si ještě na podzim zahrál. Nechci však rozhodně nic uspěchat, mohlo by se mi to vymstít," řekl Došek, kterému chybí pouhé dva góly ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. V české lize zaznamenal pětatřicetiletý odchovanec brněnského fotbalu 95 branek, další tři přidal před čtyřmi lety při působení v řecké Škodě Xanthi.

"Na ligovou stovku jsem v okamžiku zranění vůbec nemyslel. A není to ani podstatné. Když jsem si po pádu dosedl na nohu a v koleně mi křuplo, tak jsem spíš měl strach, aby to neznamenalo konec s fotbalem. Už nejsem mladík," uvedl Došek.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec považuje ztrátu Doška za citelné oslabení a už po sobotním vítězném zápase s Jihlavou (2:1) řekl, že se klub poohlédne po náhradě. Zatím ale vedení o adekvátní posile nejednalo.

Reklama

Související témata: