Hlavní obsah

Kdyby mi fanoušci Klokanů nenadávali, necítil bych se jako v Ďolíčku, směje se Švancara

Příbramský útočník Petr Švancara sice trpí bolestí naražené ruky z pátečního duelu s Plzní, ale v Ďolíčku chce nastoupit. Pro domácí Bohemians 1905 bude premiéra na novém trávníku zápasem pravdy po porážkách 0:5 v Plzni a 1:5 v Brně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Příbrami Petr Švancara

Článek

Švancaru poslal tvrdě za brankovou čáru ve druhém poločase plzeňský David Limberský. Po utkání odjel příbramský útočník na rentgen, který zlomeninu zápěstí naštěstí nepotvrdil. „Mám skřípnutý nějaký nerv a hrozně to bolí, zejména když hýbu prsty. To u naraženin bývá. Denně absolvuji masáže, abychom dostali ruku do stavu, kdy by vydržela možné nárazy. Při tréninku se fyzickým kontaktům vyhýbám, ale v utkání to není možné. Vidím svůj start na padesát procent, rozhodne se až těsně před utkáním, ale já udělám všechno pro to, abychom mohl nastoupit,“ pravil odhodlaně Petr Švancara.

Dobře ale ví, že ho čeká v Ďolíčku peklo. „Ten stadión mám strašně rád, jeho atmosféra je neopakovatelná. Vím, že na mne zase budou od druhé minuty křičet: ,Švancaro, ty jsi hovado,´ ale mne to nerozhodí, naopak víc motivuje. Kdyby mi fanoušci nenadávali, necítil bych se jako v Ďolíčku. Ruku musíme co nejlépe zafixovat. Nebojím se, že by do mě bohemáci záměrně šli, ale u nich doma nikdo nedostane nic zadarmo. Hrají vždycky od podlahy a v Ďolíčku to soupeře hodně bolí, i na to se ale těším,“ přiznal příbramský útočník

Útočník Štochl nesmí hrát

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber musí dát dohromady především psychiku hráčů, která je po dvou debaklech v bídném stavu. „Připouštěli jsme si, že můžeme být po prvních dvou kolech bez bodu, ale že dostaneme dva pětigólové příděly, to nás rozhodně nenapadlo,“ přiznal kouč Bohemky.

Klokani rozhodně nehází flintu do žita a první duel na domácím trávníku berou jako šanci se chytit. „Budeme hrát na novém trávníku a předpokládáme, že před plným stadiónem. Naši fanoušci nás vždycky dokázali podržet a kluci věří, že to bude platit i tentokrát. O motivaci se nebojím. V Plzni byli hráči až přemotivovaní, ale Viktorka je jinde než my. V Brně jsme zápas zvládali až do druhého gólu, který nás zlomil,“ konstatoval kouč.

„Psychika hráčů je teď to nejdůležitější, na co se musíme zaměřit, aby šli do večerního duelu s čistými hlavami a vysoké porážky hodili za hlavu. Začínáme od nuly. Do zápasu jdeme s několika změnami. Prozradím ale jen jednu. Hrát nemůže útočník Matěj Štochl, protože je u nás na hostování právě z Příbrami a jeho absence ve vzájemném utkání byla součástí dohody. Totéž nás čeká s jeho bratrem Jakubem, který nastupuje v obraně, až budeme hrát s Jabloncem. Nemáme sice nijak široký kádr, ale jsou tu i další hráči, kteří by měli příležitost chytit za pačesy a ukázat, že do základu patří,“ přál si Weber.

Reklama