Hlavní obsah

Kweuke s žádostí o podmínečné odložení zbytku trestu neuspěl. V Rizesporu dál nesmí hrát

Praha

Bývalý sparťan Léonard Kweuke neuspěl u disciplinární komise FAČR s žádostí o podmínečné odložení druhé poloviny rekordního dvanáctizápasového trestu. Dostal jej v květnu za faul na mladoboleslavského obránce Radka Dosoudila, kterému v semifinále Poháru České pošty zlomil nohu. Kamerunský útočník přišel o poslední čtyři ligová kola a trest mu pokračuje i po přestupu do Rizesporu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý útočník Sparty Léonard Kweuke zůstává v disciplinárním trestu

Článek

Disciplinárka nevyhověla ani útočníkovi Adamu Klavíkovi z Bohemians 1905, jemuž zbývá odpykat si ještě dva zápasy z pěti, na které mu byla zastavena činnost v závěru minulé sezóny. Jako hráč Mostu byl tehdy vyloučen za úmyslný faul v přerušené hře v zápase s Opavou.

Pražská Slavia zaplatí pokutu 20 000 korun za chování svých fanoušků při utkání první fotbalové ligy s Baníkem Ostrava. Na stadiónu v Edenu domácí příznivci při zápase úvodního kola používali zakázanou pyrotechniku a vhazovali předměty na hrací plochu. Disciplinární komise potrestala klub za "porušení povinností pořadatelské služby".

Trest za počínání fanoušků čeká podle všeho i konkurenční Spartu, a to kvůli nedohranému přípravnému utkání v Bad Leonfeldenu. Duel s rakouským soupeřem Admira Wacker Mödling na začátku července ukončil rozhodčí po hodině hry kvůli vhozenému dělbuchu.

Za přestupky v soutěžních zápasech potrestala disciplinární komise pouze hráče druholigových týmů. Obránce Hradce Králové Adrian Rolko si jednou nezahraje za vyloučení po druhé žluté kartě v utkání s Pardubicemi, stejný trest dostal i zlínský Tomáš Hájek, který byl dvakrát napomínán v zápase se Sokolovem. Erik Talian z Frýdku-Místku přijde hned o čtyři soutěžní duely, protože v Poháru České pošty proti Líšni šlápl soupeři do oblasti hrudníku.

Disciplinárka také začala řešit stížnosti na neoprávněné starty Zdeňka Volka z Bohemians Praha a Karla Hejného z Viktorie Žižkov ve Fotbalové národní lize.

Reklama