Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 2:1Jablonec porazil Slovácko a dočkal se první ligové výhry v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Třešňák 1 : 0
61. Piták 2 : 0
87. Volešák 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Jablonce porazili doma Slovácko 2:1 a ve 3. kole první ligy se dočkali úvodní výhry. Domácí nasměroval za vítězstvím gólem ve čtvrté minuty Třešňák, po poločase pak přidal druhou branku kapitán Piták. V závěru pouze snížil Volešák. Severočeši doma triumfovali nad Slováckem posedmé za sebou a úspěšně se naladili na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy na hřišti Strömsgodsetu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Jablonecký kouč Roman Skuhravý udělal oproti úvodnímu pohárovému duelu s norským soupeřem hned pět změn v základní sestavě. Dal šanci brankáři Valešovi, obránci Kubistovi, záložníkům Kopicovi s Vošahlíkem, kteří výrazně přispěli k výhře 2:1 nad Strömsgodsetem, a v útoku Třešňákovi před Hubníkem.

A k tomuto kroku si mohl hned ve čtvrté minutě gratulovat. Třešňák zblízka uklidil odražený míč za Melichárka a poslal Baumit do vedení. Jablonec byl nadále při chuti a vypracoval si několik dalších šancí, ve kterých se ocitl zejména Kopic. V 18. minutě mu při zakončení chyběla přesnost, poté mu radost zkazil hostující brankář.

Hosté gólmana Valeše prakticky vůbec nezaměstnávali, hrálo se takřka výhradně na jejich polovině. Ve 41. minutě měl po brejku další šanci Kopic, míč ale ze stoje kopnul vysoko mimo branku.

Volešákovo snížení přišlo pozdě

I v druhé půli hrál Jablonec aktivně, zpočátku mu ale stejně jako v prvním poločase chyběl větší klid ve finální fázi. V 53. minutě stálo při hostujícím celku štěstí. Zoubele krásně uvolnil Kopice, ale ten v jasné pozici trefil jen tyč.

Domácí se podruhé prosadili až v 61. minutě. Hostující obrana zapomněla na Pitáka a jablonecký kapitán po přihrávce od Kopice pojistil vedení. Severočeši pokračovali v ofenzivní hře a vidět byl opět Kopic. V 74. minutě hned dvakrát dorážel po Vaňkově střele, pokaždé ale trefil Melichárka a potvrdil svůj nevydařený střelecký den.

V 87. minutě zničehonic hosté snížili, když doklepl balon do sítě střídající Volešák. Domácí si už ale první ligovou výhru v sezóně vzít nenechali.

3. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 4. Třešňák, 61. Piták - 87. Volešák. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Hock. ŽK: Piták, Vošahlík - Martan, Rada. Diváků: 3852.
Jablonec: Valeš - Zoubele (72. Vukadinovič), Kubista, Beneš, Novák (23. Jablonský) - Loučka, Vaněk (78. Hubník)- Kopic, Piták, Vošahlík - Třešňák. Trenér: Skuhravý.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Kubáň (65. Reinberk)- Ondřejka (59. Kerbr), Rada, Valenta, Daníček, Martan - Haša (75. Volešák). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: