Hlavní obsah

Jsem dvojka v jabloneckém útoku, ale nerezignuji, říká Třešňák

Jablonec nad Nisou

Útočník Lukáš Třešňák měl velkou zásluhu na tom, že fotbalisté Jablonce zdolali ve třetím ligovém kole celek Slovácka 2:1. Svůj bojovný výkon totiž podpořil i vedoucím gólem domácích, kteří se tak dočkali první výhry v novém ročníku nejvyšší soutěže. „Máme kádr na to, abychom podobné zápasy zvládali,“ tvrdí úspěšný střelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z vítězného gólu.

Článek

Ze vstřelené branky měl Třešňák radost i z toho důvodu, že Jablonečtí získali potřebné sebevědomí do dalšího průběhu utkání. „Když skórujete ve čtvrté minutě, tak je to skvělé. Člověk se pak na hřišti cítí jinak, než třeba za nepříznivého stavu. Mému gólu předcházel centr na Karla Pitáka, ale míč našel ve vápně až mě, a trefil jsem se i se štěstím," popisuje šikovný útočník.

Trochu ale litoval, že jeho tým si nezajistil ještě přesvědčivější vítězství. „Kdyby to bylo v poločase 4:0, mohli bychom pošetřit síly na čtvrteční pohár v Norsku. Poněkud jsme si závěr utkání se Slováckem zkomplikovali, ale fotbal někdo takový je. Asi nám chyběla větší koncentrace při střelách. Ale byli bychom hloupí, pokud bychom i po soupeřově snížení na 2:1 nevěřili ve vítězství. V minulé sezóně jsme sice takhle ztratili několik zápasů, jenže bereme si z toho ponaučení," přemítá Třešňák.

Před sezónou se možná polemizovalo o jeho odchodu na hostování. „Ale po soustředění jsme takovou variantu zarazili. S trenérem Skuhravým jsme se nakonec dohodli, že zůstanu, a nic se neřešilo. Mám v týmu pozici druhého útočníka," vysvětluje forvard.

„Cítím důvěru trenéra, který mi snad věří. Jsem smířený se svou úlohou, ale nerezignuji. Byl jsem dvojkou za Davidem Lafatou, který předváděl gólostroj. Po něm přišel Michal Hubník a taky dává góly. A kdyby mu to náhodou nešlo, tak jsem v kádru od toho, abych se ho pokusil hodnotně nahradit. Ale Michalovi samozřejmě fandím. Určitě můžeme nastupovat i se dvěma útočníky v sestavě," tvrdí Třešňák. A za pravdu mu dává poslední desetiminutovka zápasu se Slováckem, kdy se na hřišti sešel právě se střídajícím Hubníkem.

Hráčská konkurence v týmu je podle Třešňáka pochopitelná. „Jsem v mužstvu, které kromě tuzemské ligy hraje i evropské poháry. A na řadu přijde i Pohár České pošty. Na nějaké tlaky směrem k hráčům se nemohu vymlouvat. To je stejné ve všech klubech, které mají ambice," podotýká jablonecký útočník.

Reklama

Související témata: