Hlavní obsah

Další rozčarování. Naštěstí to neskončilo debaklem, tvrdil trenér Slovácka Habanec

Fotbalistům Slovácka příliš nevycházejí výjezdy na sever Čech. V letošní sezóně zavítali z jejich pohledu na opačný konec republiky už dvakrát a pokaždé se vraceli s nepořízenou. V Teplicích podlehli 2:3 a v neděli v Jablonci 1:2. A to byla ještě hodně milosrdná porážka, což uznal i zklamaný trenér Svatopluk Habanec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Svatopluk Habanec (vpravo), trenér Slovácka a jeho asistent Petr Fousek.

Článek

„Když jsme viděli na papíře jabloneckou sestavu bez několika odpočívajících opor, cítili jsme šanci na dobrý výsledek. Jenže na hřišti to vypadalo jinak. Mohli jsme dostat mnohem víc, než dva góly vinou nepřesnosti, chybějící rychlosti. A soupeř naše slabiny trestal šancemi a naštěstí pro nás to nedopadlo debaklem," dával najevo rozčarování Habanec. „Na trávníku byla znát jablonecká kvalita. Celkově jsme hráli dobře jen sotva patnáctiminutovku, a to je málo," věděl kouč Moravanů.

Jediný gól Slovácka vstřelil až střídající Ladislav Volešák. Ač patřil k nejmenším hráčům na ploše, prosadil se paradoxně hlavou.

„Jablonečtí mě asi nehlídali. Vyplul jsem tam úplně sám a stačilo, abych netrefil gólmana, ale volný prostor," glosoval svůj zásah tvořivý záložník. „Dostal jsme možnost jít do zápasu v roli náhradníka, ale svůj výkon nebudu hodnotit. Nechám to na trenérovi. Ten kontaktní gól na 2:1 byl nadějný. I s nastavením zbývalo do konce asi osm minut, chtěli jsme bojovat o vyrovnání. Ale Jablonec je zkušeným mužstvem a uhrál si to v lajnách a po rozích, takže jsme se před branku už moc nepřiblížili," líčil Volešák.

Býval ústřední postavou týmu, nyní nemá tak pevnou pozici v sestavě. „Štve mě to, že nehraji od začátku. Zbytečně se nafoukla bublina, že jsem nebyl v základu a pak ani podruhé. Rozhodnutí trenéra musím respektovat. Ve fotbale je to tak, že jste chvíli nahoře a chvíli dole. A já musím šplhat nahoru," meditoval záložník, který aktuální tříbodový zisk v lize bere reálně.

„Dvakrát jsme venku prohráli, doma zvítězili. Pro klidný střed tabulky potřebujeme uhrát body na soupeřových hřištích. Ale to se musíme zlepšit, protože po výkonu jako v Jablonci by to asi nešlo," zakončil Volešák.

Reklama

Související témata: