Hlavní obsah

Sparťan Holek se brání nařčení Brňanů: Markoviče jsem nefauloval. Penalta to určitě nebyla

Čestmír FolkPrávo

Kvůli květnové porážce od Zbrojovky přišli v uplynulé sezóně nejspíš o titul. Na prahu nového ligového ročníku se sparťanským fotbalistům povedla v Brně odveta. Stoper Pražanů Mario Holek netajil po výhře 3:1 spokojenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Mario Holek během duelu v Brně za vydatného deště.

Článek

Je pro vás tříbodový zisk velkým zadostiučiněním?

Rozhodně je. Jarní neúspěch jsme nosili pořádně dlouho v hlavách. Kvůli tehdejší prohře jsme museli přenechat prvenství Plzni. Já jsem měl navíc motivaci ještě větší, protože jsem za Zbrojovku před lety hrával. Moc jsem chtěl Brňanům porážku před plným hledištěm vrátit. Jsem šťastný, že se nám to povedlo.

V extrémních podmínkách jste se ale na vítězství pořádně nadřeli...

Souhlasím, byl to hodně náročný duel. První půle byla ještě docela fotbalová a my jsme v ní byli o něco lepší. O přestávce se ale začalo nad stadiónem blýskat a v lijáku nás najednou začali domácí přehrávat. Naštěstí nás jejich vyrovnávací gól na 1:1 nezlomil. Obrovskou bojovností a vůlí jsme nakonec zápas urvali. Velký dík za to patří i našim fanouškům, kteří byli proti veliké brněnské přesile hodně slyšet.

Jak jste prožíval hektický závěr střetnutí?

Zaplaťpánbůh nám to tam v posledních pěti minutách dvakrát spadlo. Hodně k tomu přispěli i Vacek s Bednářem, kteří po příchodu hru pořádně oživili.

Jak se vám hrálo v bouřce a vytrvalém dešti?

Ve druhé půli jsme byli dost často pod tlakem, takže jsem to ani nestíhal pořádně vnímat. Nic příjemného to ale nebylo. Zároveň nám foukal do zad i hodně silný vítr. Možná ale právě ten nám paradoxně v závěru pomohl k výhře.

Chvíli předtím, než jste dali vedoucí gól, se po vašem střetu s útočníkem Markovičem dožadovali Brňané vehementně odpískání pokutového kopu. Šlo z vašeho pohledu o penaltový zákrok?

Já jsem skálopevně přesvědčený, že ne. Zasáhl jsem balón, Markoviče jsem nefauloval. Penalta to určitě nebyla.

Vyrovnávací gól Zbrojovky pak padl z jednoznačného ofsajdu...

Já jsem si to myslel hned na hřišti. Když ale asistent nemával a rozhodčí nepískal, nic s tím nenaděláme. Naštěstí to nakonec nemělo na výsledek žádný podstatný vliv.

Reklama

Související témata: