Hlavní obsah

Výkonný výbor ČMFS znovu projedná zveřejnění jmen kandidátů

PRAHA

Výkonný výbor fotbalového svazu se v úterý bude znovu zabývat organizací blížící se valné hromady. Na zasedání v Ostravě se vrátí i k tomu, jakým způsobem zveřejní jména kandidátů na funkci předsedy svazu. Zda průběžně podle toho, jak budou kandidatury ohlášeny, či najednou tři týdny před valnou hromadou, která se uskuteční 15. dubna.

Foto: PRÁVO

Jan Obst

Článek

Záměr nezveřejnit jména okamžitě, jejž odsouhlasili činovníci na minulém jednání 20. ledna, vyvolal ostrou reakci především u těch kandidátů, kteří předběžně zájem o zvolení prezentovali v médiích. Ve fotbalovém zákulisí se hned začalo spekulovat o tom, že o jménech adeptů bude vědět do poslední možné chvíle pouze úzký okruh funkcionářů a některý by toho mohl využít pro svou pozdější kandidaturu.

Svazový šéf Jan Obst rozhodnutí exekutivy obhajoval zájmem o to, aby všichni kandidáti byli známi najednou. Ještě během tiskové konference ale připustil, že se výbor k této záležitosti vrátí. "Možná, že celou věc ještě přehodnotíme," prohlásil Obst a tvrdil, že hodlá tuto otázku předložit kolegům na ostravském zasedání.

Proti rozhodnutí tajit jména až do 25. března se vyslovili téměř svorně tehdy známí kandidáti na post předsedy. "Ze strany vedení fotbalového svazu je zřejmá snaha o mlžení. Jejich jednání nadále poškozuje celý český fotbal," prohlásil v lednu brněnský šéf Vlastimil Sehnal.

Rozhodnutí odmítl i sparťanský prezident Vlastimil Košťál

Rozhodnutí odmítl i sparťanský prezident Vlastimil Košťál, který ve výkonném výboru zasedá. "Je to naprosto zbytečné. Tajit to považuji za zbytečné a absurdní. Stejně to nebude fungovat. Každý, kdo bude mít potřebnou podporu, tak to zveřejní sám," řekl tehdy Košťál.

Není proto vyloučeno, že v Ostravě bude jejich názor vyslyšen. První svazový místopředseda Pavel Mokrý v pondělí potvrdil, že sám o této věci vyvolá diskusi. "Nevidím důvod, proč to tajit. Ale za ostatní kolegy mluvit nemůžu," uvedl Mokrý, který je považován za jednoho z možných kandidátů.

Svoji kandidaturu zatím ohlásila šestice mužů. Zájem stát v čele českého fotbalu vedle Košťála a Sehnala už dříve oznámili bývalý reprezentant Radek Drulák, někdejší sudí Milan Knecht, veřejnosti neznámý manažer Jaromír Kvasnica a naposledy se přidal také někdejší reprezentant a později úspěšný trenér Ivan Hašek.

V médiích ohlášená kandidatura však ještě nic neznamená. Oficiálně může každého z nich navrhnout pouze sedm klubů od divize výše, čtyři okresní, nebo dva krajské fotbalové svazy.

Reklama