Hlavní obsah

Neskutečná smůla! Svěrkoš si znovu zranil koleno, Baník musí na návrat opory dál čekat

Ostrava

Zdravotní trable útočníka Baníku Ostrava Václava Svěrkoše neberou konce. Bývalý reprezentant nechtěl při návratu na trávník nic uspěchat, jenže již dvakrát operované koleno se znovu ozvalo. Tentokrát si ho poranil při středečním tréninku, který také předčasně opustil. Baník se tak ligového startu svého tahouna zřejmě jen tak nedočká.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Václav Svěrkoš si opět poranil koleno.

Článek

Devětadvacetiletý forvard podle zpráv ze stránek ostravského týmu tentokrát nemá poškozené křížové vazy, klubový lékař René Boglevský má podezření na poraněný meniskus. Na přesnější diagnózu si však bude muset Svěrkoš ještě počkat.

"Výsledky klinického vyšetření ukázaly potíže, které jsou spojovaný s vnitřním meniskem. Křížové vazy by měly být v pořádku, nenalezli jsme nestabilitu v koleni," informoval na baníkovských stránkách Boglevský.

Jasněji bude v pondělí

"Více bychom mohli vědět po nedělní kontrole. Existuje i možnost, že je koleno podvrtnuté, bolest odezní a bude stačit jen fyzikální terapie, po níž se Venca vrátí k postupné zátěži," dodal lékař.

Svěrkoš v červenci absolvoval léčebný pobyt ve fyzioterapeutickém centru bundesligového klubu Schalke 04 v Gelsenkirchenu, kde pod dohledem odborníků dva týdny rehabilitoval. Už po návratu z Německa zdůrazňoval, že jeho úplné zotavení ještě nějaký čas potrvá a než naskočí znovu do ligy, chce být stoprocentně fit.

„Mezi první a druhou operací stejného kolena byla hrozně krátká doba. Třikrát jsem si zahrál několik minut, a když jsem poprvé nastoupil od začátku, křížový vaz se znovu přetrhl. Ne že bych se přímo bál vrátit na hřiště, ale obavy mám a zcela se jich zbavit zatím nedokážu. Proto dělám všechno, abych v léčení nic nezanedbal, nic nepodcenil," řekl tehdy Právu.

I přes velkou opatrnost se však dalším nepříjemnostem s operovaným kolenem nevyhnul.

Reklama

Související témata: