Hlavní obsah

Nabudili jsme se, protože už nešlo pokračovat tak, jak jsme podzim začali, pochvaloval si Kisel proměnu Slavie

Úleva z něho přímo sršela. Na slávistickém kapitánovi Karolu Kiselovi bylo po výhře v malém pražském derby nad Duklou patrné, jak moc si oddechl, že importem tří bodů z Julisky zastavil jeho tým podzimní mizérii. A právě díky jeho trefě... „V naší situaci jsme potřebovali vyhrát. Na Julisce se hraje hodně špatně a o to šťastnější jsme, že se nám podařilo zvítězit. Tři body by nám teď měly pomoci do dalších utkání,“ věřil, že po třech nepovedených zápasech dochází konečně k obratu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Slavie a kapitán týmu Karol Kisel rozhodl jediným gólem o vítězství červenobílých v malém derby proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Po prohře s Olomoucí v předchozím kole bylo v Edenu hodně dusno. Jaká atmosféra vládla před derby s Duklou?

Velice bojovná. Po zmiňovaném střetnutí s Olomoucí proběhly pohovory, které efekt přinesly. Nastoupili jsme proti Dukle koncentrovaní, podali jsme vynikající kolektivní výkon, derby jsme zvládli i takticky.

Takže trenérovy promluvy do hráčských duší zapůsobily?

Mluvil s námi trenér, klubové vedení, nabudili jsme se i sami. Každý si totiž uvědomoval vážnost situace, takže jsme chtěli dokázat, že v tabulce rozhodně nepatříme do spodních pater. I to nás hnalo, abychom nepovedený vstup do podzimu otočili.

Nešlo ale jen o promluvy, ale o změny v sestavě, které se do výkonu mužstva promítly pozitivně.

Už bylo zapotřebí změny udělat a v zápase se potvrdilo, že šlo o změny správné. Nešlo prostě pokračovat tak, jak jsme hráli v prvních třech ligových kolech podzimu. Na Dukle odvedli všichni skvělou práci a podali týmový výkon, což bylo pro osud a výsledek střetnutí nejdůležitější.

Tři body jste získali, takže teď může zavládnout v Edenu alespoň trochu úleva...

Pořád máme ale jen čtyři body, což není nic extrovního. Musíme proto pokračovat.

Uvědomovali jste si před derby fakt, že Dukla učinila z Julisky tvrz, v níž neprohrává? Vždyť naposledy na svém hřišti kapitulovala v září loňského roku a od té doby se třináct soupeřů v řadě marně pokoušelo získat v Dejvicích tři body.

Abych byl upřímný, o takovéto bilanci jsem neměl tušení. Za to jsem věděl, že Dukla hraje doma velice dobře. Má svůj specifický herní styl a těžko je k poražení.

Vy jste ale právě na zmiňovaný specifický herní styl Dukly byli velice dobře připraveni, protože s výjimkou šance Bergra v prvním poločase a Kaloudy po změně stran jste domácí do žádné příležitosti nepustili a nic jste jim nedovolili.

Nachystáni jsme byli skutečně velice dobře. A hlavně jsme měli obrovskou vůli po vítězství, jež nám v předchozích zápasech chyběla. Když se k tomu přidalo perfektní naplnění taktických pokynů a patřičný důraz, byly výsledkem tři body. Ukázalo se, že vše, co se mezi zápasem s Olomoucí a Duklou událo, padlo na úrodnou půdu.

Jste tedy přesvědčen, že vás výhra nad Duklou nastartuje k vzestupu tabulkou vzhůru?

Měla by. Nechci po jednom vítězství pronášet nějaká silná slova, ale takovýto obrat jsme potřebovali a pomoc by nám měl.

Derby mělo i ještě jednu zvláštnost. Po čtyřech bezgólových remízách konečně padl gól a právě vy jste byl jeho autorem...

To jsem na rozdíl od zmiňované úspěšné série Dukly věděl, takže jakmile jsem domácího Radu překonal, hned jsem si to uvědomil. A dokonce jsem věřil, že by mohlo jít o gól vítězný, protože v derby moc branek nepadá.

Nakonec vítězným skutečně byl. Přitom šlo už o vaši třetí podzimní trefu, takže jste bezkonkurenčně nejlepším střelcem Slavie.

I pro mě je to překvapení. Třikrát v řadě jsem se trefil, ale konečně šlo o vítěznou branku.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Sparta 30 78 : 19 79
2 Plzeň 30 64 : 21 66
3 Ml. Boleslav 30 54 : 38 50
4 Liberec 30 37 : 46 48
5 Teplice 30 51 : 35 46
6 Slovácko 30 43 : 40 40
7 Dukla 30 35 : 37 38
8 Jihlava 30 45 : 50 37
9 Brno 30 32 : 42 37
10 Ostrava 30 33 : 43 35
11 Jablonec 30 43 : 53 34
12 Příbram 30 34 : 49 34
13 Slavia 30 24 : 51 30
14 Bohemians 30 26 : 40 30
15 Olomouc 30 42 : 60 29
16 Znojmo 30 32 : 49 27

Reklama

Související témata: