Hlavní obsah

Tutovky nedáme, ale střílet góly z dálky umíme, říká boleslavský kouč Minář

Mladá Boleslav

Po nepovedeném vstupu do sezóny začínají zvedat hlavy. Mladoboleslavští fotbalisté potvrdili vysokou výhru nad Libercem triumfem na Slovácku. Trenér Středočechů Ladislav Minář si po vítězství 2:0 pochvaloval, že jeho tým vymazal v Uherském Hradišti nečekanou domácí ztrátu s Příbramí z premiérového kola Gambrinus ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kysela z Mladé Boleslavi se raduje z gólu.

Článek

„Jsme nyní v tabulce pravdy v plusových bodech. Na Moravě jsme podali velmi disciplinovaný výkon, kluci stoprocentně dodrželi stanovenou taktiku. Zcela zaslouženě jsme si odvezli tři body a dali jsme tak snad zapomenout na nedávný nezdar v Ostravě. Naši hru tentokrát zdobil týmový duch. Několik vyložených šancí jsme sice neproměnili, ale místo toho jsme dali dva krásné góly zdálky po odražených míčích," liboval si kouč Boleslavi, jenž pochází z Uherského Hradiště.

„Žádnou mimořádnou prémii za výhru jsem ale hráčům nevypisoval. Jsou to profesionálové, měli by utkání zvládnout i bez zvýšené motivace. Prokázali to," usmíval se Minář.

"Nejpovedenější branka v kariéře"

Vítězství Boleslavi zpečetil osmnáct minut před koncem podařenou bombou z dobrých pětadvaceti metrů pravý bek Jan Kysela. „Prostě jsem to křápnul na bránu. Balón nádherně zapadl pod břevno. Byl to asi můj dosud nejpovedenější gól v kariéře," domníval se šťastný Kysela.

Ten připustil, že jeho mužstvu pomohla absence dlouhodobě zraněného forvarda Libora Doška v soupeřově celku. „Došan dokáže perfektně sklepávat vysoké míče a bývá hrozně nebezpečný při standardkách. Díky tomu, že nebyl na hřišti, jsme to měli o hodně jednodušší," tvrdil Kysela. Potěšilo ho, že Boleslavští domácí mužstvo skoro k ničemu nepustili. „Slovácko hrálo jen po naši šestnáctku. V ní se absolutně neprosadilo," ohlížel se spokojeně za vydařeným střetnutím.

„Padli jsme s velmi kvalitním protivníkem"

Hradišťský tým ztratil všechny body už ve třetím ze čtyř odehraných ligových duelů. „Do přestávky jsme podali slušný výkon, který snesl přísnější měřítka. Jenže jsme jednou neobsadili na hranici velkého vápna protihráče a Boleslav vedla. Po změně stran už byla hra vinou řady drobných faulů na obou stranách notně rozkouskovaná. Kysela se skvěle trefil pod víko a bylo rozhodnuto," mrzelo kouče Slovácka Svatopluka Habance. „Padli jsme s velmi kvalitním protivníkem, jenž v létě nebývale posílil. Nám teď nezbývá nic jiného než uhrát něco v příštím kole na Bohemce," plánoval okamžitě.

Habanec ocenil novice ve slováckém dresu Petra, který přišel na hostování z Olomouce. „Společně s kapitánem Trousilem patřil k lepším hráčům našeho týmu," mínil. Celku z Uherského Hradiště nevyšel stejně jako v předchozích dvou letech začátek Gambrinus ligy. „Předvádíme docela obstojné výkony. Chce to ovšem přetavit je v lepší výsledky," přál si Habanec, jehož trápí mizerná forma defenzívního záložníka Rady, který přišel před sezónou coby vysněná posila z Jihlavy. „Bude muset pořádně zapracovat na fyzičce," odhalil hlavní Radův nedostatek.

Minář popřál Slovácku všechno dobré. „Momentálně působím v Boleslavi, a tak jsem šťastný, že jsme si odvezli všechny body. Jako občan Uherského Hradiště budu ovšem moc rád, když se místní mužstvo vyhne záchranářským starostem," prozradil.

Reklama

Související témata: