Hlavní obsah

Teplice a poháry? Jsme raději opatrní, tvrdí Táborský po prvním gólu v novém dresu

Josef PešoutSport.czPrávo

Až v průběhu podzimní sezóny přišel do Teplic ofenzivní fotbalový záložník Ivo Táborský. A třebaže neabsolvoval s týmem letní přípravu, zařadil se hned do základního kádru a postupně se prosazuje do sestavy. V sobotním večeru se blýskl důležitým gólem na půdě Sigmy Olomouc. Přesto se vracel ze zápasu tak trochu s rozpaky, protože jeho branka neznamenala vítězství, byť k němu měli Tepličtí hodně blízko.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Snímek ze sobotního duelu, zleva Ivan Lietava z Olomouce a Milan Matula a Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek

„Sahali jsme po třech bodech. Zpočátku jsme prohrávali, pak jsme skóre otočili a chtěli jsme si vedení pohlídat. Už kvůli tomu, že jsme byli po celý zápas lepším týmem. Nevím, jak to vypadalo z tribuny, ale z lavičky a poté ze hřiště jsem viděl, že hrajeme kombinační fotbal. Škoda toho závěru," líčil Táborský po remíze 2:2.

První gól v dresu Teplic stihl už při svém třetím startu. „Předtím v Brně proto Znojmu a doma proti Dukle jsem odehrál jako střídající hráč dohromady čtyřicet minut. Takže ta premiérová trefa v Olomouci přišla docela brzy. Trenér chtěl oživit hru a s Mahmutovičem jsme šli na trávník ještě za nepříznivého stavu 0:1 s tím, abychom skórovali. A to se nám oběma splnilo," rozebírala nová teplická posila.

Na severu je spokojen

Na severu Čech je zatím spokojen. „Máme osm bodů, což se asi nečekalo. Doufám, že se budeme dál držet nahoře. Každý chce být v základní sestavě, ale respektuji i svou pozici dosavadního náhradníka. Uvidíme, jak nastoupíme na Slavii. Chci být platný týmu. Náš defenzivní záložník Ljevakovič má už tři žluté karty a budeme mu pomáhat, aby oddálil tu čtvrtou.  Ljeva toho odběhá za tři frajery a je nesmírně důležitým hráčem. Bez něj by to asi bylo těžké," přemítal Táborský.

A jak se dostal do Teplic? „V červnu mi skončilo hostování v Českých Budějovicích, kde jsem byl z Mladé Boleslavi. A tam mi vypršela smlouva. Jako volný hráč jsem trénoval sám

a byl jsem na čtyři dny na testech v Drážďanech. Jejich trenér mě znal z dřívějška. Nakonec mi řekli, že raději angažují stopera, kde je nejvíc tlačí bota. A musel bych čekat. V můj neprospěch rozhodla i finanční stránka, což je u německých klubů zarážející," vysvětlil zkušený fotbalista.

Jak se mu zamlouvá perspektivní spojení Teplic s evropskými poháry? „Vedení i hráči jsme opatrní. Víme, jaké problémy měl tým na jaře. Proto se hodláme hlavně poučit z minulé sezóny a nějaké pohárové úvahy bereme jako velmi předčasné," zůstal při zemi Táborský, který ale patří v teplickém kádru z pohledu mezinárodních konfrontací k nejzkušenějším. „Za Slovan Bratislava jsem si zahrál v Evropské lize proti Paris St. Germain, Atletiku Bilbao, za Mladou Boleslav jsem okusil souboje s Fiorentinou, Palermem, Villarealem. Ale teď než vzpomínkami raději žiji teplickou současností," zakončil záložník.

Reklama

Související témata: